Scheidsrechter: Dirk Smet

Stanny Broos - Alfons Lodewyckx
Toeschouwers: 1.050

R Antwerp FC overklast tegenstander
R Antwerp FC kende weinig problemen met tweedeprovincialer KFC Antonia dat pas sinds enkele dagen de trainingen hervatte. De bezoeker won afgetekend met 0-8 voor ruim 1000 toeschouwers. Utaka, Kenmogne en Doherty lukten alledrie twee doelpunten voor hun team, dat nu al uitkijkt naar de galawedstrijd tegen Ipswich Town van dinsdag 31 augustus. Bij R Antwerp FC speelden Ray Fränkel en Bobsam Elejiko mee. Beide spelers zijn ondertussen al even op proef op de Bosuil.

R Antwerp FC combineerde vlot en legde veel gretigheid aan de dag in Zoersel. Toch verkwanselden de Roodwitten meer kansen dan ze wisten te benutten in een wedstrijd die volledig gedomineerd werd. Glouftsis, Di Gregorio, Souleymane en Utaka lieten de openingstreffer liggen. Het was Olguin die met een kleine deviatie de 0-1 op de bordjes zette. Na hem misten Souleymane, Utaka, Glouftsis, McStay en Di Gregorio. Even over het half uur werd Utaka perfect door Souleymane diep gestuurd. De Nigeriaan omspeelde de keeper, schudde een belager af en nette zijn eerste van het nieuwe seizoen. Hij vierde het doelpunt samen met de supporters. Enkele minuten later bediende Olguin Utaka op zijn beurt. Dit keer omspeelde de spits drie verdedigers alvorens de bal in het gaatje tussen keeper en paal te mikken. Ook Olguin en van Hemert beproefden hun geluk nog, maar R Antwerp FC ging rusten met 0-3.

Na de rust wilde R Antwerp FC duidelijk nog meer. Het ging gelijk op zoek naar een monsterscore. Joyce hield Glouftsis, Olguin, Mamam, Di Gregorio, Utaka en Elejiko langs de kant en bracht in hun plaats Kenmogne, Baert, Verbiest, Doherty, De Laet en Addo. Publiekslieveling Baert kwam er het eerst dicht bij en Kenmogne vond een goede keeper op zijn weg. Doherty en McStay wisten ook niet te zorgen voor een vierde doelpunt, net zo min als Addo en Verbiest. Halfweg de tweede helft was het dan uiteindelijk aanwinst Doherty die de vierde kers op de taart wist te plaatsen. Enkele tellen later werd Baert foutief afgestopt in de rechthoek en mocht Kenmogne vanop de penaltystip de 0-5 in doel mikken. Met nog een kwartier voor de boeg ontbond Baert nog eens zijn duivels en deze keer maakte de jonge middenvelder het zelf fraai af. Van Hemert en Gbarssin mochten nu gaan douchen en zowel Fostier als Vervecken mochten zich ook tonen.

Vervecken trof de staak en Kenmogne botste nog eens op een attente doelman. Toch wist de sluwe afwerker even voor affluiten zijn eerste veldgoal in het roodwitte shirt te scoren vanuit een moeilijke hoek. Het eindresultaat werd door Doherty op het bord gezet toen hij in de slotminuut de 0-8 lukte.

12 Manu Kenmogne (in)
46'

9 Luciano Olguin (uit)/
20 Sean Doherty (in)
46'

19 Souleymane Mamam (uit)/
8 Kevin Baert (in)
46'

14 Alexandre Di Gregorio (uit)/
6 Ransford Addo (in)
46'

11 Peter Utaka (uit)/
3 Ritchie De Laet (in)
46'

5 Bobsam Elejiko (uit)/
7 Spencer Verbiest (in)
46'

2 Roel van Hemert (uit)/
Philippe Fostier (in)
76'

25 Marco Gbarssin (uit)/
Sacha Verveckken (in)
76'

Sean Doherty 0-8 89'
90' Eindstand 0-8 90'