1 1
06.11.1932 Plaats: Het Lisp

Scheidsrechter: De Gotte

K. Liersche S.K. - Royal Antwerp FC

De wedstrijd is na een schoone en hardnekkig betwiste partij op een puntenverdeeling geëindigd. Scheidsrechter De Gotte stelt de ploegen in lijn. K Liersche SK wint den opgooi en start met den wind in den rug. Louis Somers moet spoedig tusschenkomen op een poging van Voorhoof en kort daarna op een schot van Van Peborgh. Een bestorming van het Antwerpdoel laat K.L.S.K. toe een paar corners af te dwingen. Na tien minuten gaat de partij onverdeeld op. Christiaens moet tusschenkomen op een aanval van Royal Antwerp FC. Van den Bosch redt op combinatie tussen Dis Bastin en Sooi(ke) De Vries. R.A.F.C. komt in meerderheid. Jos Van Beeck zet naast. K Liersche SK krijgt een vrijschop voor fout van Rik De Deken.

Brugghe schiet slecht. R.A.F.C. ontzet. Jos Van Beeck komt alleen voor doel op uitloopen van Christiaens en zet over. Een geharrewar voor Louis Somers bezorgt Sportkring twee corners, waarna Mens Louis Somers op de preof stelt om even later op voorzet van Voorhoof naast te plaatsen. Het spel blijft verdeeld. Rust is daar met blanken scoor.

Na de poos moet Christiaens al spoedig een kei van Willy Ulens houden. Pol Dua heeft een critiek standje op te klaren. Op center van Brugghe geeft Voorhoof met het hoofd aan Mens en Louis Somers redt. Rik De Deken komt goed tusschen op poging van Van Peborgh. Dis Bastin geeft een corner op de lat. Voorhoof schiet na een reeks dribblings naast en plaatst vervolgens op de lat. K Liersche SK is ten aanval. Louis Somers heeft de handen vol. Op de 27e minuut lukt Symaes den scoor te openen met een schuin schot via den bovenhoek (1-0). R.A.F.C. reageert flink. Dis Bastin en Flor Lambrechts hebben onkans. Op de 40e minuut kan Willy Ulens op inzet van Sooi(ke) De Vries langs den onderkant der dwarslat gelijk stellen. Beide ploegen vallen nog fel aan, doch het blijft een juiste draw, die beide teams tevreden moet stellen.

(bron: GvA - historisch archief - 06/11/1932)

Jos Van Beeck

72' Gommaar Symaes 1-0
      Willy Ulens 1-1 85'
90' Eindstand 1-1 90'