R. Antwerp F.C. Union Saint-Gilloise (SR)
8 4
04.01.1931 Plaats: Bosuilstadion

Na Royal Antwerp FC - Union Saint-Gilloise (SR)

Royal Union SG oefent nog een groote aantrekkingskracht uit op het publiek, dat eens te meer talrijk opgekomen is. Heer Tombeux roept ten 2 ure de ploegen in 't veld. Nadat R.U.S.G. den toss gewonnen heeft zonder merkelijk voordeel, trapt Willy Ulens af. Royal Antwerp FC vestigt zich in het kamp van R.U.S.G. Op inzet van Sooi(ke) De Vries schiet Jos Van Beeck op doel. Mertens redt. Dis Bastin zet tweemaal tereke schoon voor, doch het binnentrio trekt er geen profijt uit. Willy Ulens en Dis Bastin missen alleen voor doel, beiden een eenige kans. Mertens breekt door, Pol Dua mist en nummer een zit langs de paal in het net van Louis Somers. R.U.S.G. houdt niet lang de leiding. Reeds aan de zesde minuut ontvlucht Dis Bastin, hij loopt met den bal in doel en R.A.F.C. staat gelijk. Twee minuten later ontstaat een geharrewar voor de kooi van R.U.S.G.

Willy Ulens schiet naar doel en Michiels kan niet anders dan het leder in het net te doen belanden. Aan de twaalfde minuut breekt Dis Bastin weer door, loopt in met den bal, verschalkt de beide backs en R.A.F.C. leidt met 3-1. Drie minuten later zet Sooi(ke) De Vries schoon voor. Jos Van Beeck trekt twee man op zich, maar ziet niettemin kans om nummer vier in te zenden. R.A.F.C. is nog niet verzadigd. Aan de 21e minuut zit op voorzet van Soo(ke) De Vries en kopstoot van Willy Ulens nummer vijf in 't net. Nog altijd valt R.A.F.C. aan. Weer centert Sooi(ke) De Vries. Jos Van Beeck schiet, doch Meert slaat af. Alhoewel Jos Van Beeck nog terug zendt, kan Meert op meer dan fortuinlijke wijze een zesde punt redden. R.U.S.G. waagt wel eens een gemakkelijk afgeslagen aanval langs Mertens en Carnewal. Aan de 32e minuut geeft Willy Ulens schoon over naar Dis Bastin, die inloopend met den bal nummer zes inzendt.

Twee minuten later, wanneer Flor Lambrechts niet in 't bezit is van de bal, wordt hij door Michiels gemaaid en heer Tombeux kent penalty toe. Meert weert den door John Mortelmans gegeven strafschop onvoldoende af. John Mortelmans hernemende, doelt alzoo nummer zeven. Charles Pincket staat nog corner toe en weldra treedt de rust in met 7-1 voor R.A.F.C.

Bij de hervatting komt de eerste aanval van R.U.S.G. Vervolgens houdt Meert een shot van Jos Van Beeck, waana Willy Ulens juist over de lat zendt. Meert duikelt gepast voor een schoon shot van Alfons Mertens. Louis Somers komt tusschen op shot van Carnewal, waarna Charles Pincket een free-kick in corner trapt. Op center van Dis bastin scheert Willy Ulens de doellat. Op fout van Willy Ulens volgt free-kick en krijgt Carnewal den bal toegespeeld. Hij schiet juist onder de lat, waar Louis Somers nog kans ziet te redden. Mertens redt duikelend een shot van Sooi(ke) De Vries. Aan de 19e minuut krijgt Van Caelenberghe in buitenspelstand door den grenswachter gesignaleerd, den bal van Carnewal en vermindert de achterstand tot 7-2. Vier minuten later, op center van Jacques Bastin en den voet van Simons, zit nummer drie in het net van Louis Somers.

Dis Bastin wordt door den scheidsrechter tegengehouden voor ingebeelden off-side. Een paar pogingen van Willy Ulens gaan nevens, waarna Meert schoon redt op schoten van Flor Lambrechts en Willy Ulens. Aan de 36e minuut ontsnapt Weydisch, Charles Simons mist en Mertens vermindert alzoo de achterstel van R.U.S.G. tot 7-4. Charles Pincket trapt uit in corner die niets geeft. Louis Somers redt een shot van Van Caelenberghe. Aan de 41e minuut valt R.A.F.C. aan. Sooi(ke) De Vries zet schoon voor, Flor Lambrechts passert naar Willy Ulens die nummer acht aanteekent. Hierop komt het einde aldus met 8-4.

(bron: GvA - historisch archief - 05/01/1931)

Georges Mertens 0-1 4'
6' Désiré Bastin 1-1
8' Willy Ulens 2-1
12' Désiré Bastin 3-1
15' Jos Van Beeck 4-1
21' Willy Ulens 5-1
32' Désiré Bastin 6-1
34' John Mortelmans (penalty) 7-1
Ruststand 7-1
      Charles Carnewal 7-2 54'
      Charles Simons (own-goal) 7-3 58'
      Georges Mertens 7-4 81'
86' Flor Lambrechts 8-4
90' Eindstand 8-4 90'