2 1
11.01.1931 Plaats: Stade de la Branche

Scheidsrechter: M. Charlier

Na Racing F.C. Montegnée - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp maakte de verplaatsing zonder Dis Bastin, door rouw weerhouden, kende een nipte en onverdiende nederlaag te Montegnée. Heer Charlier kreeg de opstellingen onder zijn gezag. Racing F.C. Montegnée wint den toss. De partij die op een bevroren veld doorgaat, lijdt onder den toestand van het veld. Op de zesde minuut heeft R.A.F.C. een free-kick te nemen. Jos Van Beeck zet op de lat. Hernemend, opent hij den scoor op voorafgaandelijke missing van Simon. Racing F.C. Montegnée ontmoedigt zich niet ondanks de technische meerderheid van R.A.F.C. Op de 9e minuut stelt Germeau op een reeks dribblings gelijk.

Louis Somers krijgt heel wat te pakken. Hij houdt goede schoten van Secretin, Kanak en Macherot. Het spel is aantrekkelijk. Racing F.C. Montegnée is enigszins de meerdere. Secretin mist een zeker doel om even later op Louis Somers te schieten. Twee corners voor R.A.F.C. leveren niets op, waarop Louis Somers zelf gepast op hoekschop redt. Op de 30e minuut duikelt Louis Somers te laat en Secretin kan op pas van Claessens nummer twee netten. Jos Van Beeck mist een schone kans, waarop Germeau ook mist. R.A.F.C. loopt drie maal in de off-sideval. Rust treedt in met 2-1.

Na de rust brengen Secretin en Claessens Louis Somers opnieuw in gevaar. De Antwerpkeeper houdt alles. Germeau dient even verzorgd te worden. R.A.F.C. leidt talrijke aanvallen, te meer daar de twee vleugelhalfs van Racing F.C. Montegnée zwak zijn. Edoch de voorlijn van R.A.F.C. en vooral Pé Claes hebben geen besten dag. De afwezigheid van Dis Bastin doet zich gevoelen. Simon houdt schoten van Jos Van Beeck en John Mortelmans. Een doel van R.A.F.C. wordt voor off-side afgekeurd. Racing F.C. Montegnée speelt heelemaal op verdediging met af en toe een reactie. Secretin zet Louis Somers aan 't werk, waarna Simon kansrijk twee opeenvolgende corners redt. R.A.F.C. blijft de meerdere. Racing F.C. Montegnée wint gevleid met 2-1.

(bron: GvA - historisch archief - 12/01/1931)

Jos Van Beeck 0-1 6'
9' Germeau 1-1
30' Secretin 2-1
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'