08.03.1931 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: De Gotte

Na Royal Antwerp FC - Daring Cl. de Brux. S.R.

Ondanks de bijtende koude, was er veel belangstelling voor den hoofdkamp in het Antwerpstadion. Heer De Gotte roept de ploegen in 't veld.

Dis Bastin wint den toss zonder merkelijk voordeel, daar de wind dwars over het terrein blaast. Het spel is slecht een minuut begonnen, wanneer Flor Lambrechts op inzet van Sooi(ke) De Vries, langs den binnenkant van den doelpaal, het eerste punt in het net zendt. Even later zendt Devidts naast den paal. Aan de vijfde minuut fluit heer De Gotte free-kick tegen Louis Somers voor carry. Devidts stelt alzoo fortuinlijk gelijk. Het spel golft uiterst vlug op en af. Op voorzet van Dis Bastin komt Vandenbergh gepast tusschen. Louis Somers loopt uit op een aanval van Desmedt. Aan de 16e minuut ontstaat een doelworsteling. Het leder wordt ontzet. Sooi(ke) De Vries herneemt en geeft met een schuin schot den voorsprong aan R.A.F.C. Willy Ulens zendt op den doelpaal.

Daring Cl. de Brux. S.R. ontkomt alzoo aan een derde punt. Aan de 26e minuut breekt Willy Ulens door en wordt gemaaid door Herremans. Heer De Gotte kent penalty toe, door Willy Ulens omgezet. R.A.F.C. leidt nu met 3-1. Vandenbergh loopt wijd uit op doorbraak van Willy Ulens, laat den bal vallen, maar kan toch nog verwerken. Op center van Dis Bastin plaatst Willy Ulens een kopstoot, Vandenbergh heeft het leder nog juist te pakken onder de lat. Daring Cl. de Brux. S.R. bekomt een eerste corner zonder gevolg. Op center van Dis Bastin kopt Flor Lambrechts op de lat. Dis Bastin dwingt een corner af die niets oplevert. De rust treedt in met 3-1.

Het spel is pas hernomen wanneer Willy Ulens doorgebroken. Schoon hij in de rug geduwd wordt, laat de scheidsrechter vervolgen. Louis Somers heeft een schot van Desmedt te houden. Aan de 9e minuut profiteerende van een missing der Antwerpbacks kan Desmedt doorbreken en met een schuiver de achterstel verminderen. Vandenbergh houdt een shot van Jos Van Beeck. Louis Somers heeft in te grijpen op center van Van Nieuwenhoven. Op een algemeenen Antwerpaanval, kan Keurvels een zeker doelpunt in corner verwerken op het oogenblik dat Vandenbergh uitgeloopen is. Willy Ulens mist een schone kans. Op center van Dis Bastin krijgt Jos Van Beeck een kans, maar hij vindt Vandenbergh op zijn plaats. Willy Ulens schiet van wijd op doel, weer redt Vandenbergh prachtig.

Daring Cl. de Brux. S.R. bekomt corner zonder gevolg. Vandenbergh redt een grondschuiver van Jos Van Beeck en duikelt onmiddellijk daarna gepast voor een shot van Willy Ulens. Aan de 36e minuut doelt Dis Bastin met een wijd schuin shot het vierde punt. Vandenbergh houdt nog een shot van Dis Bastin. Desmedt zendt van wijd op de lat. Het leder vliegt uit in corner. Sooi(ke) De Vries en Jos Van Beeck stellen Vandenbergh nog op de proef, maar de stand blijft 4-2.

Onze beschouwingen
R.A.F.C. heeft een schone en verdiende zegepraal behaald op Daring Cl. de Brux. S.R., dat niet gegeven heeft wat ervan verwacht werd. Aan derust wees het scoorbord reeds 3-1 aan. R.A.F.C. had dezen voorsprong ruimschoots verdiend. Na de rust is het spel nog opwekkender. Daring Cl. de Brux. S.R. vermindert haar achterstel, maar de rood-witte halfs stuwen hun voorlijn terug ten aanval. Zonder de puike keeper Vandenbergh ware de scoor nog veel hoger geweest. Herremans en Van Isterdael leverden goed werk, terwijl bij R.A.F.C. de drie halfs uitblonken.

(bron: GvA - historisch archief - 09/03/1931)

Edmond Van Nieuwenhoven

1' Flor Lambrechts 1-0
      Pierre Devidts 1-1 5'
16' Sooi(ke) De Vries 2-1
26' Willy Ulens (penalty) 3-1
Ruststand 3-1
      Raymond Desmedt 3-2 54'
81' Désiré Bastin 4-2
90' Eindstand 4-2 90'