0 2
26.01.1930 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: O. Leroy

Na Royal Antwerp FC - Liersche S.K.

De ontmoeting werd ten gevolge van het ongunstige weder minder talrijk bijgewoond. Scheidsrechter heer O. Leroy had de spelers onder zijn leiding. Rik De Deken wint den toss. Liersche SK begint tegen wind en regen, wat niet belet dat de eerste gevaarlijke aanval van De Preter komt, Louis Somers redt. Even later werkt Van Tongerloo ook een vluchtschot van Willy Ulens en een schuiver van Dis Bastin weg. Louis Somers en Van Tongerloo kunnen beurtelings hun talent toonen op inzet van Mens en op grondscherend schot van Willy Ulens. Een aanval van de Lierenaars wordt afgeslagen ten koste van een corner die niets oplevert. Louis Somers kan al uitloopende een schot van Voorhoof redden. Dis Bastin ontsnapt, maar mist een schoone kans.

Liersche SK valt een tijdje aan zonder gevolg. Dis Bastin behaalt persoonlijk applaus. Op een algemeenen aavnal aan de 35e minuut krijgt De Preter den bal toegespeeld van Simons. Charles Pincket mist evenals de uitloopende Louis Somers en nummer een zit in het net. Liersche SK valt nog aan. Dis Bastin waagt ook een paar uitvallen die geen profijt brengen. De rust treedt in met 0-1 voor de bezoekers.

Bij de herneming komt de eerste aanval van R.A.F.C., doch het eindschot vliegt over. Louis (Bob) De Deken schiet rakelings nevens den paal. Op center van Dis Bastin, trapt Van den Bosch uit in corner, die op het net gegeven wordt. R.A.F.C. vestigt zich nu in het Liersche kamp. Dis Bastin dwingt alweer hoekschop af, nogmaals op het net gegeven. Flor Lambrechts komt als mid-voor spelen. Willy Ulens gaat op de rechtervleugel. Dit brengt evenwel geen verandering. Aan de 22e minuut, op een aanval langs Bervoets, Mens en De Preter, maakt Voorhoof een fraai doelpunt. Berwouts ontsnapt, centert in, De Preter schiet op de lat. Louis Somers duikelt even later een schot van Bervoets weg in corner. Een schot van Flor Lambrechts vliegt over.

Van Tongerloo duikelt nog een gevaarlijk schot van Flor Lambrechts weg. De 0-2 stand ondergaat geen wijziging meer.

(bron: GvA - historisch archief - 27/01/1930)

Bernard Voorhoof 0-2 67'
90' Eindstand 0-2 90'