Scheidsrechter: Stijn Moons

Philippe Vandecauter - Jan Janssens
Toeschouwers: 2500

Zonder zorgen naar de volgende ronde
Eigen bericht - Bekertegenstander CS Onhaye nam sedert de mislukte midweekopdracht in Charleroi in de hoofden van de roodwitte achterban minuut per minuut grotere proporties aan. Ze zagen de Naamse provincialers met enig gevoel voor zelfspot al plaatsnemen in de reeks 'scheldnamen' Heirnis-Gent, Dottignies, Libramont en van heel lang geleden RAEC Mons. Het geloof was zoek bij de achterban, daarvan getuigden de vele lege plaatsen in het stadion. Coach Warren Joyce stuurde op Sean Doherty na, toch dezelfde starters tussen de lijnen als in het Stade du Pays de Charleroi. Vertrouwen behouden en rekenen op groeiende automatismen in het elftal. Alex Di Gregorio verhuisde naar de andere, rechterflank en werd er gangmaker voor Ransford Addo.

Volle aandacht bij de wedstrijd op de Bosuil. Bleek dadelijk dat Cercle Sportif Onhaye met een stevige defensieve inslag aan de partij begon. Volle twee minuten mocht de thuisploeg in witte kledij rustig rondtikken. 23 keer balcontact eindigde met een vrijschop in de muur. CS Onhaye deed vervolgens een eerste voorzichtige poging om de eigen speelhelft te verlaten. Combinerend trokken de boys van Joyce naar voren, maar het tempo bleef aan de lage kant. Aflossingspunt Peter Utaka zou in de eerste helft nog vaak in het duel vasthangen. Andere manier: Alex Di Gregorio gooide de bal over de verdediging. Met pijlsnelle Manu Kenmogne er achteraan bleek dat een goede ingeving. De spits rushte iedereen voorbij en vloerde doelman Florival met een gekruist schot. De vroege voorsprong stond op het bord. Ray Fränkel had iets soortgelijks op het oog, Peter Utaka werd afgevlagd. Opnieuw zo'n diepe van Marco Gbarssin voor de voeten van Peter Utaka, knap in de vlucht, maar slecht gekaderd. Diepe ballen van C.S.O. waren een kolfje naar de hand van het centrale duo Elejiko-Cisse. De flanken moesten voor aanvoer gaan zorgen, maar daar stokte het opnieuw een beetje.

Balverlies hoog op het veld bracht de bezoekers zowaar tot voor de Antwerpgoal. Marion knalde over doel. Mooi gelanceerd kon Peter Utaka enkel nog foutief worden afgestopt. De gele kaart voor de bezoekers. Cisse lepelde de vrijschop op het hoofd van Manu Kenmogne. De kopslag zocht al direct te veel hoogte. Met een secure buitenspelval hielden de Waaltjes het internationale Antwerpgezelschap nu op een afstand. Toch moesten ze nog voor het rustsignaal een tweede goal incasseren. Mohamed Cisse recupereerde een uittrap van doelman Florival en dan ging het bijna zoals op training van voet naar voet, steeds sneller combinerend tot Alex Di Gregorio, weggestuurd door Marco Gbarssin, door de verdediging spurtte en de CSO-goalie een tweede keer vloerde. Volgden nog tien minuten, maar doelgevaar en doelpunten bleven uit. De sigaar van buurman Pierre M. had het een beetje magere bedoening gevonden, want nog niet helemaal opgebrand. Bij een spannende match is dat al op minder dan veertig minuten het geval.

Ondanks de aftrap voor bezoeker CS Onhaye ging R Antwerp FC razend van start. Nog voor een tweede sigaar brandende was, lag de bal al in het korfje van Florival. Het vlaggetje de hoogte in en het feestje ging dus niet door. Manu Kenmogne spurtte de diepte in, maar stuitte op een uitstekend uitgelopen Florival. Nog in volle beginoffensief gooide Warren Joyce er Kevin Baert in voor een wat sputterende Marco Gbarssin. De winger voerde direct de forcing op zijn vertrouwde flank. Scailteur trok aan de noodrem om Peter Utaka af te stoppen en keek tegen geel aan. De vrijschop kletste via de muur in hoekschop. Mohamed Cisse zwiepte de bal vanop links voor doel. Ray Fränkel veerde hoog op en kopte vol op de dwarsbalk. Op de tiende minuut ging Sean Doherty voorbij iedereen, Guillaume Florival incluis. De netten gingen voor de derde keer aan het trillen. Het geluid in de tribunes steeg langzaamaan. Peter Utaka won het duel van de overmoedige Castiglione en scoorde nr. vier van de middag. De volumeknop ging nu pas echt helemaal open (60'). De bezoekers konden steeds moeilijker bijbenen. Elke uittrap van de doelman eindigde steevast bij een Antwerpspeler. Steeds sneller kwam het gevaar het terrein oversteken.

Uit een dubbelpass met Sean Doherty vuurde Manu Kenmogne een schicht af. De 5-0 stond (eindelijk) op het bord. Dan waren er ook nog de gemiste kansen van Ray Fränkel (kopbal naast), Alex Di Gregorio (zwiep naast het doel) en Spencer Verbiest (streep over de dwarsbalk). Inmiddels op driekwartwedstrijd: Peter Utaka zorgde voor fijn werk. Met een opwipper op achterwaartse pass van Alex Di Gregorio, klopte hij de ongelukkige Onhaye-doelman opnieuw, alicht het mooiste doelpunt uit de reeks. Dan kwam 'Man of War' Luciano Olguin. Met twee goals legde hij de eindstand vast. Al onmiddellijk kon hij voorbereidend werk van Peter Utaka over de rechterflank afronden. Niet zo heel veel later werd hij centraal lopen gestuurd door diezelfde Peter Utaka. Met twee overstapjes zette hij de doelman op het verkeerde been. Ook hij mocht een tweede goal achter zijn naam schrijven. Leuke middag op de Bosuil, Joyce & co. terecht geplaatst. Volgende week wacht met O.H.L. een tegenstander van een (heel) ander kaliber...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/08/2007)

10 Jean-Baptiste Marion

50' 33 Marco Gbarssin (uit)/
8 Kevin Baert (in)

75' 3 Ray Fränkel (uit)/
23 Henry McStay (in)

75' 18 Manu Kenmogne (uit)/
9 Luciano Olguin (in)

7 Grégory De Jonghe (uit)/
11 Nicolas Laffineur (in)
50'

10 Jean-Baptiste Marion (uit)/
16 Pierre Delobbe (in)
75'

17 Adrien Di Bernardo (uit)/
15 Meurice Loup (in)
85'

8' Manu Kenmogne 1-0
      Giuseppe Castiglione 21'
33' Alexandre Di Gregorio 2-0
Ruststand 2-0
      Denis Scailteur 51'
55' Sean Doherty 3-0
59' Peter Utaka 4-0
65' Manu Kenmogne 5-0
74' Peter Utaka 6-0
75' Luciano Olguin 7-0
78' Henry McStay
87' Luciano Olguin 8-0
92' Eindstand 8-0 92'