Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven
2 3
26.08.2007 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters:
Lieven Verheyen - Michael Bouvy
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Bosuil in rouw na ongelukkige bekernederlaag
Eigen bericht - De bekercampagne 2007 is voorbij, nog voor ze goed van start ging. De own-goal die bezoeker OH Leuven op de Bosuil de zege bezorgde, was misschien nog meest typerend voor de weifelachtige aanzet van het seizoen. De supporters waren allerminst opgezet met het vertoonde spel en het vormpeil van een aantal roodwitte spelers. De kritiek klonk nu al ongemeen scherp.

De troepen van Warren Joyce waren helaas niet helemaal ongeschonden uit de vierde ronde van de Beker gekomen. Hoewel geen enkel officieel bericht daar melding van maakte, hielden Alex Di Gregorio (kuit) en Manu Kenmogne (enkel) er blessures aan over. Centrale verdediger Mohamed Cisse was ergens onderweg verdwaald na zijn midweek interland. Mamam Souleymane, speelgerechtigd, maar eveneens met een midweekinterland in de benen, kreeg de voorkeur op Kevin Baert. Luciano Olguin vormde duo met Peter Utaka in de spits, terwijl de linkerflank helemaal Brits werd met Henry McStay als linksachter en Sean Doherty op de flank. Drie keer ging de buitenspelvlag omhoog binnen de eerste vier minuten. Aan de negende minuut was de teller al opgelopen tot vijf. Tussendoor was er één slechtgerichte kopbal van Ray Fränkel richting ex-Antwerpdoelman Boyen. Zo oogde het wat magere bilan van tien minuten bekervoetbal op de Bosuil. OHL had geen poging ondernomen om ook wat op de roodwitte helft te evolueren. Toch waren het de bezoekers die via Brogno een eerste poging op doel ondernamen. In aanleg een leuke affiche, maar geen van beide ploegen kon de tegenstander naar de keel te grijpen.

Wel een paar minder leuke overtredingen. Brogno haalde met een elleboog op Ransford Addo de spot van het publiek over zich heen. Halverwege de saaie eerste helft bleven we steken op twee halve kansjes, een voor elk team. Beterschap was niet meteen merkbaar tot Peter Utaka in een dubbelpass met Luciano Olguin in de zeventien van OHL opdook en ijzig kalm de doelman het nakijken gaf. Plots schoot de match in een hogere versnelling. De bezoekers schakelden over in powerplay en zetten voor het eerst druk. Remy in de diepte, Schoonjans naar de flank en de roodwitte achterhoede aarzelde op het ingeven van Janssens. Brogno had maar deze ene kans nodig om zijn team langszij te knallen (37’). Nog bijna in dezelfde minuut plaatste Remy een laag ver schot dat slechts centimeters naast ging. Ook een eerste gele kaart voor Vastmans die Mamam Souleymane staande hield. De afgeslagen vrijschop eindigde tenslotte in hoekschop. Bobsam Elejiko klom, maar kopte over het doel van Boyen. Nog een mooie actie voor het rustsignaal, maar Luciano Olguin mikte struikelend naast de voorzet van Peter Utaka.

OHL kwam een stuk feller terug uit de kleedkamers. Ray Fränkel moest direct een eerste keer zijn tanden tonen en zag prompt geel. Greven knalde de vrijschop wel aan de muur, maar ook aan de goal voorbij. Nieuwe vrijschop van Remy kwam dreigend voor doel. Janssens met de hulp van Antwerphoofd Henry McStay werkte de bal in doel. De bezoekers plots op voorsprong (1-2). Roodwit nu gedwongen in de achtervolging, maar kon maar moeilijk een vuist maken. De OHL-gelederen leken perfect te sluiten. De bezoekers gingen zelfs aan het tikken en veranderden van vleugel à volonté. Er kwam zelfs een kans op een veilige voorsprong. Antwerpdoelman Ristovic weerde de lage poging van Schoonjans af in hoekschop. Een corner aan de overkant viel via Peter Utaka in de box. Borstcontrole en een stevige knal van Ray Fränkel: de bordjes hingen opnieuw in evenwicht (2-2). Moest nu blijken wie over de beste fysiek, de beste bank of de beste zenuwen beschikte. Mamam Souleymane kon de diepe bal van Ray Fränkel alvast niet kaderen. OHL kwam nu steevast over de rechterflank aanzetten waar Henry McStay aan het zwalpen ging. Volgde een heel aantal corners voor de bezoekers met telkens druk op de roodwitte verdediging.

Was het tenslotte een wat bizar doelpunt dat over winst en verlies besliste. Het begon met een afgeweerde vrijschop die onmiddellijk teruggestuurd werd. In het luchtduel tussen Remy en Ray Fränkel klopte de Bosuilverdediger zijn eigen doelman en zorgde zo voor de tweede own-goal op een middag. Vervelend record. Restte de ingevallen Stavros Glouftsis amper nog tijd en zijn ploegmaats amper nog inspiratie om de achterstand op te halen en alsnog verlengingen af te dwingen! Het was integendeel de stevige vuist van Predrag Ristovic die een vallende vrijschop van Remy vanonder de lat moest weghalen. De Bosuil kon de ontgoocheling van de achterban amper vatten en woensdag volgt al opnieuw een duel op het scherp van de snee tegen het ambitieuze KV Oostende…
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/08/2007)

Statistieken

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven

Elftallen

1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel
12 Bobsam Elejiko
23 Henry McStay
19 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
33 Marco Gbarssin
20 Sean Doherty
9 Luciano Olguin
11 Peter Utaka
1 Govert Boyen
2 Dennis Odoi
17 Ugo Nwadikwa
3 Samuel Greven
5 Joeri Vastmans
15 Kevin Janssens
8 Samuel Remy
7 Stijn Francis
18 Tail Schoonjans
19 Nils Schouterden
10 Toni Brogno

Wissels

57' 20 Sean Doherty (uit)/
8 Kevin Baert (in)
 
83' 23 Henry McStay (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
 
10 Toni Brogno (uit)/
22 Fabrice Omonga (in)
46'
 
15 Kevin Janssens (uit)/
13 Bjorn Ruytinx (in)
66'
 
19 Nils Schouterden (uit)/
12 Romain Haghedooren (in)
80'
 

Begin Match
30' Peter Utaka 1-0      
      Toni Brogno 1-1 37'
      Joeri Vastmans 41'
Ruststand 1-1
47' Ray Fränkel      
      Henry McStay (own-goal) 1-2 48'
      Dennis Odoi 57'
64' Ray Fränkel 2-2      
72' Spencer Verbiest      
      Ray Fränkel (own-goal) 2-3 81'
90' Eindstand 2-3 90'
TERUG