Jozef Hus - Fonny Plessers
Toeschouwers: 5.500

Na R Antwerp FC - KSV Waregem

Retrospectieve door Peter

De Great Old heeft zich knap hersteld van de opdoffer die het tegen KV Oostende te verwerken kreeg. Trainer Urbain Haesaert wijzigde zijn elftal grondig. Ratko Svilar, Rony Van Rethy, Kubu Lembi en Nico Claesen stonden er van bij de aftrap in. Wim Kiekens werd opnieuw rechtsachter en dat gaf de al te statische verdediging van woensdag een surplus aan snelheid.

R Antwerp FC speelde een stuk agressiever en snediger en dwong vrij snel enkele halve kansjes af. Kubu Lembi en Rudi Smidts kenden echter geen succes. Een tikkeltje geluk was er na 25 minuten wel, toen een afgeweerde hoekschop in de voeten van Nico Broeckaert belandde en die joeg de bal met kracht voorbij Huysmans. Kubu Lembi zorgde bijna voor 2-0, maar ook KSV Waregem kwam dicht bij een treffer toen Vidmar voor de eerste (en tevens laatste) keer Rudi Taeymans kwijtraakte, maar de wenkende kans overschoot.

Na de pauze trokken de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar behalve een schuiver van Kruzen, viel er niet veel gevaar te bespeuren. R.A.F.C. kreeg nog de beste mogelijkheden, maar Huysmans ging knap in de voeten van Nico Claesen. Hij redde ook een knal van de sterke Kubu Lembi. De laatste tien minuten zorgden nog voor heel wat animo, toen Ducoulombier Cisse Severeyns neertrok in het zestienmetergebied, zag iedereen strafschop.

De logische sanctie bleef uit. Scheidsrechter Van Elshocht haalde zich de woede van het Antwerppubliek op de hals. Even later morde de bezoekende aanhang, toen een doelpunt van Balenga wegens handspel werd afgekeurd. Rudi Smidts legde uiteindelijk na een mooie combinatie de 2-0 eindcijfers vast. Wordt er tegen RFC Luik gewonnen, is de nederlaag tegen KVO nogslechts een kwade herinnering (Antwerp Clubblad 4 - 10/09/1993).

20 Aurelio Vidmar

83' 8 Victor Lembi Kubu (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)

12 Sebastien De Meersman (uit)/
18 Henri Balenga (in)
73'

23' Nico Broeckaert 1-0
Ruststand 1-0
55' Nico Broeckaert
89' Rudi Smidts 2-0
90' Eindstand 2-0 90'