Rudi Lepoutre - Henri Dewart
Toeschouwers: 4.500

Na R Antwerp FC - R Standard CL

Antwerptrainer Ratko Svilar blijft ondanks nieuwe opdoffer in behoud van R Antwerp FC geloven. "We vechten tot de laatste snik"

DEURNE - De kans dat stamnummer 1 volgend seizoen tweedeklasser is, wordt met de dag groter. De club van voorzitter Eddy Wauters kreeg gisteren tegen R Standard CL een nieuwe kans om van de laatste plaats weg te komen. Daarvoor moest R Antwerp FC van Standard winnen, maar het lukte opnieuw niet. "De spelers vochten als leeuwen, ik kan hen niets verwijten," zei Ratko Svilar. "R Standard CL kreeg zes kansen en scoorde vijf keer. Wij verzamelden tien kansen en bleven op drie treffers steken. Meer uitleg is overbodig."

Ratko Svilar wist dat enkel winst roodwit in de strijd tegen de degradatie een stap vooruit kon helpen. Daarom liet Svilar verdediger Iwan Ilic op de bank en stond de Engelse spits Jamie Moralee in de basis. De partij begon schitterend voor R Antwerp FC. Nog in de eerste minuut bracht Jamie Moralee de bal vanop rechts voor doel en de inlopende William Verbeeck trapte onhoudbaar voorbij Standards derde doelman Gillet. De bezoekers kwamen snel op gelijke hoogte. Een voorzet van Mbo Mpenza werd door Antwerplibero Andrey Chernyshov in eigen doel gewerkt.

Emile Mpenza had de hulp van de Antwerpverdediger niet nodig om uit te blinken. De jonge Rode Duivel demonstreerde zijn klasse. Aanpakken en in de draai schieten: de bal kaatste via de binnenkant van de paal weer in het veld. De oudste club van 't land liet niet begaan en reageerde. Gillet pakte een vrije trap van Danny Muller. Manu Godfroid mikte over en Sandro Da Silva vond op zijn beurt Gillet op zijn weg. Toch werd in de eerste helft nog gescoord. de Condé bracht R Standard CL op voorsprong. Twee minuten nadien kopte Jamie Moralee een hoekschop van Danny Muller binnen. 2-2 en rusten.

Met Rogerio Da Costa in de plaats van de lichtgeblesseerde William Verbeeck ging de thuisploeg na de pauze op zoek naar voorsprong. Rogerio Da Costa, twee keer Sandro Da Silva en Danny Muller kregen de bal niet voorbij Gillet. R Standard CL scoorde wel. Debusschere voleyde eerst nog voorlangs. Emile Mpenza deed wat hij in de eerste helft probeerde, aanpakken en een voley in de draai, nog eens over. Toen knalde hij op de paal, nu schoot hij knap binnen. Zeven minuten later besliste Luciano, door het in doel verlengen van een door Ivan De Corte weggebokste bal, de wedstrijd.

Zo leek het althans. Binnen de minuut nette Jamie Moralee van dichtbij (3-4). Diezelfde Jamie Moralee kreeg de kans op 4-4, maar schoot zwak op Gillet. Ook Tomas Ramelis kwam nog dicht bij de gelijkmaker maar Mbo Mpenza nam tot slot alle onzekerheid weg (3-5) (L.D.R. - GvA - 20/04/1998).

11 Emile Mpenza

46' 7 William Verbeeck (uit)/
25 Rogério Oliveira da Costa (in)

50' 5 Rudi Taeymans (uit)/
17 Tomas Ramelis (in)

5 Björn Van Der Doelen (uit)/
15 Stijn Haeldermans (in)
62'

9 Mbo Mpenza (uit)/
16 Francileudo Dos Santos (in)
83'

11 Emile Mpenza (uit)/
14 Zefilho Santana de Sousa (in)
88'

1' William Verbeeck 1-0
      Andrei Chernyshov (own-goal) 1-1 13'
      Waldemar Jaskulski 23'
      Dimitri de Condé 1-2 28'
30' Jamie Moralee 2-2
Ruststand 2-2
      Dimitri de Condé 56'
      Emile Mpenza 2-3 67'
      Luciano Willames Dias 2-4 74'
75' Jamie Moralee 3-4
      Mbo Mpenza 3-5 83'
90' Eindstand 3-5 90'