Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Manchester Utd. II
0 0
10.08.2009 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Chris Joris

Lijnrechters:
Guido Saenen - Barry Barri
Toeschouwers: 5000

Wedstrijdverslag

Warm welkom aan Warren Joyce

Eigen bericht - R Antwerp FC zette in de laatste voorbereidingsmatch tegen Manchester Utd defensief een onberispelijke prestatie neer. Namen en posities neergeschreven door nieuwe selectieheer Colin Andrews waren identiek aan die van Ratko Svilar. Tweemansvoorhoede Manu Kenmogne-Darko Pivaljevic raakte opnieuw niet uit de greep van de best georganiseerde afweer van de Reds. Flitsende dreiging in de zestien creŽren, bleek net als de voorbije wedstrijden zo goed als onmogelijk. De clean sheet van beide Antwerpdoelverdedigers die overigens ook onder de nieuwe patron blijven roteren, stak weliswaar mooi af tegen een opvallend manco in afwerking, ook al waren de kansen dus voorspelbaar schaars. Goed een week voor de start van de competitie heersen zo wel enige twijfels bij de achterban. Komt hij of komt hij niet?

De technische staf van de Reds moest met Ritchie De Laet en Febian Brandy zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht inleveren t.o.v. de winnende elf van het toernooi van Pijnacker (Ned.). Toch bleef er nog genoeg kwaliteit over om een sterk en vooral vakbekwaam team aan het massaal opgekomen roodwitte publiek te presenteren. Voor Tom Heaton, maar vooral voor Danny Simpson was dit een beetje als thuiskomen. Bij de thuisploeg schalden de stilaan vertrouwd klinkende namen uit de nieuwgeÔnstalleerde geluidsboxen. De Reds kregen de aftrap, maar geen van beide teams gaf de indruk onmiddellijk voluit voor het offensief te willen gaan. Manu Kenmogne versierde het eerste open doekje met... een defensieve actie. Ook Thomas Phibel kreeg meermaals de handen op mekaar.

Bij de bezoekers was het vooral kijken naar en genieten van Sam Hewson en Magnus Eikrem, al kregen geen van beide de bezoekende motor echt in het hoogste toerental. "Tegen zoveel verdedigende bravoure, viel echt weinig te beginnen", benadrukte coach Warren Joyce. Een actie over rechts van Cameron Stewart doorbrak het zelf opgelegde stapelspel en eindigde op het kwartier in de eerste corner van de partij. De Great Old trok over de flanken Marquinhos en Zarko Jelicic naar voren, maar bleef steken aan de zestien. Tom Heaton moest spurten tegen de aanstormende Matthias Trenson, maar kwam toch als eerste op de bal. Een bezoekende corner van Magnus Eikrem kwam op het half uur indraaien op de vuisten van Antwerpdoelman Kevin Wauthy. Zo dicht was geen van beide clubs er al bij geweest.

Zo'n tien minuten voor rusten snelde het duo Zarko Jelicic-Manu Kenmogne door de rangen van de Reds. Oliver Gill weerde af. Zarko Jelicic mikte de hoekschop via de eerste staak tot op het hoofd van SebastiŠn Setti die over kopte. Roodwit ging nu even doordrukken. Manu Kenmogne kopte richting linkerkruising, maar mikte met een haartje over doel. De roodwitte aanhang, een beetje vreemd uitgesmeerd op tribune 3, zette er nu volop de beuk in. Volgde nog een poging van ver van Ransford Addo, maar de ruststand bleef dubbel nul. En het publiek toch niet helemaal tevreden...

Colin Andrews bracht Geoffry Hairemans en Audry Diansangu voor de flanken mee. Ook Spencer Verbiest, Vincent Van Trier en later ook nog Kevin Baert en Bas Vervaeke werden in de strijd geworpen. Roodwit vermocht plots te versnellen langs het lijntje, maar de jonge Mancunians helemaal uit verband spelen lukte maar bij enkele gelegenheden. De wedstrijd kwam toch onder stoom. Grote kansen bleven evenwel ook nu nog uit, tot Danny Simpson verschroeiend uithaalde. Zijn schot kringelde rond de onderkant van de dwarsbalk. De bal sprong opnieuw het veld in. In de rebound probeerde de sympathieke oud-speler Antwerpdoelman Vincent Van Trier alsnog te kloppen, maar nu was de richting zoek. Audry Diansangu plaatste er een rush richting doel tegenover. Het schot ging echter naast.

Thomas Phibel zette de tackle op de bal haarscherp in. Het leverde Magnus Eikrem een hoekschop op. Op de rechterflank oogstte Geoffry Hairemans bewonderende blikken. De tegenstanders hadden het er knap lastig mee. De voorzetten van de jonge linkspoot vielen perfect in de box, zonder doelrijp gevolg evenwel. Audry Diansangu kwam slechts enkele centimeters te kort om binnen te kunnen koppen. Tevreden als ze waren met het bereikte resultaat, plooiden beide teams op de eigen helft terug. Geen verzengend slotoffensief meer, al kregen ze elk nog een paar hoekschoppen te trappen. Scoren lukte geen van beide nog. Roel van Hemert liep in extremis tegen zijn eerste gele kaart van de oefencampagne aan. Doelman Vincent Van Trier moest nog een keer handelend ingrijpen om zijn nul te bewaren. Ook zonder doelpunten kregen beide teams een deugddoend applaus van de achterban...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/08/2009)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Manchester Utd. II

Elftallen

1 Kevin Wauthy
29 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
19 Matthias Trenson
12 'Marquinhos' Roberto Rocha
8 Benjamin Lambot
6 SebastiŠn Setti
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic (K)
18 Manu Kenmogne
1 Tom Heaton
2 Danny Simpson
6 James Chester (K)
5 Oliver Gill
3 Joe Budgeon
7 Cameron Stewart
8 Sam Hewson
10 Magnus Eikrem
4 Matty James
9 Joshua King
11 Robby Brady

Wissels

46' 8 Benjamin Lambot (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
 
46' 1 Kevin Wauthy (uit)/
25 Vincent Van Trier (in)
 
46' 12 'Marquinhos' Roberto Rocha (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
 
57' 52 Zarko Jelicic (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
 
76' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
 
76' 19 Matthias Trenson (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
 
11 Robby Brady (uit)/
15 Ryan Tumichiffe (in)
46'
 
7 Cameron Stewart (uit)/
12 Reece Brown (in)
86'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
86' Roel van Hemert      
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG