Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.U.S. Givry
2 1
14.08.2010 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters:
Jan Busschaert - Tom Patrouille
Toeschouwers: 2006

Wedstrijdverslag

Rood-wit bekert verder

Eigen bericht - De nieuwgevormde ploeg van coach Colin Andrews begon gedreven, maar een tikkeltje onbesuisd aan de eerste opdracht met inzet van het nieuwe seizoen. Roodwit greep de lagergereekste tegenstander van R.US Givry onmiddellijk naar de keel, maar bleef in gebreke in de zestien waar Kevin Oris zowaar de beste mogelijkheden niet kon benutten. Toch zou de spits zijn wedstrijd kruiden met het beslissende doelpunt. Kwalificatie voor de vijfde bekerronde afgedwongen. Opdracht volbracht, vatte hij de negentig minuten in weinig worden samen. Nieuweling Bart Van Zundert kon evenmin voorbij aan de minpuntjes in de prestatie, maar benadrukte vooral de grote groeimarge die hij het elftal toeschrijft bij het prille begin van de jaargang 2010-2011 van de Exqi League.

Nog geen spelers ontslagen uit de ziekenboeg en dus kwam de groep op twee uitzonderingen na uit bij de selectie van dinsdag. Nu geen (onverwachte) stagiairs meer en de hiŽrarchie in doel werd hersteld. Dus kwam Kevin Wauthy opnieuw onder de lat en jonge Jeroen Hofmans in de dug-out samen met Darko Pivaljevic, Stavros Glouftsis en Franky Pelgrims. Heel veel aanvallend geweld op de bank. Ook tussen de lijnen snelle jongens op de flanken en daartussen een beetje eenzaam in de zestien Kevin Oris. Dat belette de Great Old niet stormachtig van start te gaan. Het was onmiddellijk alle zeilen bijzetten bij de geelbloezen om het doel van aanvoerder Christophe Benoit ongeschonden te houden. Er viel onmiddellijk een Givryaan ten prooi aan een spierblessure en dus moest coach Neuville al heel vroeg naar een invaller grijpen. Twintig dolle minuten leverden zes rechtstreekse doelpogingen op. Opvallend genoeg gebruikten Thomas Phibel en Kevin Oris, een keertje niet meegerekend, daarbij telkens het hoofd. Strijd in de lucht dus. De drie hoekschoppen werden ook telkens met het hoofd beroerd, zij het door een van de grote jongens van R.US Givry. Mooiste doelpoging kwam ook op naam van Kevin Oris als hij randje zestien meter met een spektakulaire omhaal het zwartgele doel bedreigde. De spits werd bovendien een maal de buitenspelval gelokt en daar is toch wat moed voor nodig op het brede, gladgeschoren Bosuilgras, ondanks het grote zomeronderhoud nu al beschadigd door steeds driester gravende stadskonijnen! Dat schiet dus niet veel op.

Voorbij het razende beginoffensief, bleef roodwit wel het vaakst bij de bal, maar het leverde nog slechts sporadisch een doelkans op. De beste in de volgende tien minuten kwam van het... hoofd van Emmerik De Vriese, maar kwam net als het schot van Kerem Zevne naast het doel van Cristophe Benoit die na een duel met Kevin Oris even onder de wonderspons moest. Opvallende rol voor scheidsrechter Karim Saadounie die even later zowel tussen (Arnaud Billion) als naast de lijnen (Thibaut Denoncin) een gele kaart uitdeelde aan de bezoekers. Er moest daarvoor achteraf zelfs een extra naam toegevoegd worden aan het wedstrijdblad. Voor wat het waard is uiteraard, want de scheidsrechterlijke prenten maakten in feite weinig indruk. De roodwitte druk leverde eindelijk wat tastbaars op. Benjamin Lambot stak de vrijschop in de lengterichting in de geelzwarte zestien. Slechte controle en Alex Di Gregorio boog de bal in het linkerhoekje. Goal overigens direct gevolgd door geel voor de schutter, een hele verre vrijschop na buitenspel van Kevin Oris en... een goal voor bezoeker Marloye die zijn loopactie onder Kevin Wauthy in het Antwerpdoel afrondde. "Afgewerkt aan honderd procent", merkten de beide coaches op. "Jammer dat we niet ook nog onze tweede kans konden pakken," voegde Roger-Pierre Neuville er een beetje ontgoocheld aan toe.

Ondanks een ultiem stormloopje, was het keren met een bizarre gelijke stand op het scorebord. Hoog in de lucht was er nagenoeg geen doorkomen aan en dus ging R Antwerp FC na de herneming aan het combineren over de grond. Het leverde vrijwel onmiddellijk resultaat op. Kerem Zevne stak slim door tot bij Kevin Oris die dit keer wel vernietigend met de voet uithaalde. En het bleef rommelen op vijandig terrein. Kevin Oris knalde in de vlucht naast. "De spits had wel drie keer kunnen scoren", telde zijn coach het voor hem na. Een verraderlijke vrijschop van R.US botste tussen een hoop volk tot in de handen van Kevin Wauthy. Stavros Glouftsis was amper op het terrein of de prijsschutter stak zijn kopbalkans naast het doel. De spits zorgde voor beweging rond de zestien. Er kwam helaas geen meter ruimte in de gevaarlijke zone. Tot twee keer toe zorgde een corner van Darko Pivaljevic voor enige opwinding, maar het was uiteindelijk R.US Givry dat diep in de tweede periode roodwitte portier Kevin Wauthy nog in 't vizier kreeg. Onvoldoende voor de volgende ronde, maar verlengingen hadden in hoofde van de bezoekende coach wel gekund. Tegenstander voor volgende week moet komen uit de zondagwedstrijd tussen (de killer van KFC VW Hamme) Lutlommel VV (prov. Limburg - 4C) en R Gťants Athois (prov. Henegouwen - 4A).

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/08/2010)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.U.S. Givry

Elftallen

1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
4 Bart Van Zundert
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
28 Kerem Zevne
23 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Benjamin Lambot
30 Niels Martin
22 Emmerik De Vriese
10 Kevin Oris
23 Christophe Benoit (K)
4 Thibaut Wautelet
5 Adrien Lespagnard
12 MichaŽl Lebe
2 Nicolas Grandjean
8 Olivier Remacle
7 Taty Asigani
20 Olivier Pirson
10 JťrŰme Hinck
15 Arnaud Billion
17 Germain Marloye

Wissels

61' 30 Niels Martin (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
 
68' 28 Kerem Zevne (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
 
89' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
 
12 MichaŽl Lebe (uit)/
18 Eric Teumdie (in)
5'
 
7 Taty Asigani (uit)/
6 Fevzi Karati (in)
62'
 
18 Eric Teumdie (uit)/
13 Andy Vanhacht (in)
85'
 

Begin Match
      Arnaud Billion 35'
38' Alexandre Di Gregorio 1-0      
40' Alexandre Di Gregorio      
      Germain Marloye 1-1 41'
Ruststand 1-1
50' Marvin Peersman      
52' Kevin Oris 2-1      
      Olivier Remacle 69'
      Adrien Lespagnard 74'
91' Eindstand 2-1 91'
TERUG