Scheidsrechter: Carlos-Manuel Alho-Guerreiro

François Baltieri - Thibaud Nijssen
Toeschouwers: 800

"Wij zijn niet bang, want Joren Dom is erbij!"

Eigen bericht - Het klonk uit een paar honderden rood-witte kelen nadat Joren Dom zijn eerste redding als doelman van de Great Old had verricht! Na een incident met een (niet nader geïndentificeerde) toeschouwer werd Jorn Brondeel inderdaad even voor de negentigste minuut uitgesloten. Na enige aarzeling trok Papé Diakité het witte doelwachtersshirt aan, vliegensvlug nam Joren Dom de handschoen op. Voorwaar geen comfortabele situatie voor ploeggenoten en fans van de Great Old op enkele seconden van verlengingen. Antwerpcoach Richard Stricker had tevoren al zijn wissels al gebruikt. Na de kampwissel bleven Emrullah Güvenç en David Iboma immers binnen. Nieuweling Seïd Khiter, woensdag nog bankzitter en late invaller, deze zondag meteen in de basis, mocht als aanvoerder, de vervangers Anthony Di Lallo en Umberto Carvalho Dos Santos bij de wedstrijdleiding aankondigen. Later in de partij moest Just Berends overpakken van de trekkebenende Gertjan Martens. Op dat ogenblik was al bijna duidelijk dat Seraing United een reisje Begijnhofstadion of Bosuil in 't verschiet had. De bestemming was nog geen uitgemaakte zaak, want de score beiderzijds nog in evenwicht... Stallone Limbombé was de rood-witte hoop in bange minuten, maar zou hij ook de beslissing en de zekerheid brengen?

Een club die de scalp van ex-eersteklasser OHL aan de gordel heeft hangen, is niet zo maar een zacht eitje. Daar was ook Antwerpcoach Richard Stricker van overtuigd. Hij wilde dus meer tempo in zijn ploeg en dus hadden Stallone Limbombe en Seïd Khiter hun eerste basisplaats beet voor R.A.F.C., voor de gelegenheid weliswaar in groen en zwart. Tegenstander Tempo Overijse had weliswaar de aftrap, maar Antwerpspeler Joren Dom was de eerste in een lange reeks die afgevlagd en teruggefloten werd voor buitenspel. De thuisploeg durfde het inderdaad aan om de val in te zetten en die werkte tot ieders verbazing feilloos. Geen enkele keer een hele eerste helft lang kon William Owusu op avontuur. Aan de overkant verscheen wel het gestalte van Eboigbe, die op de lokale website stevig verweer in het vooruitzicht had gesteld en dat deed hij ook. Zijn eerste doelpoging klom evenwel over het doel van Jorn Brondeel. Even later deed Ngangue dat kunststukje nog een keertje over. De rood-witte verdediging, met Papé Diakité en Gertjan Martens centraal voor doel, had begrepen, maar vond geen aansluiting bij een mogelijke regulerende centrale verdedigende middenvelder. Even voor het kwartier een eerste corner voor Tempo en even er voorbij viel het eerste doelpunt. Janssens stuurde een vrijschop tot bij rechterflank Vander Elst en de lokale voorsprong stond op het elektronische scorebord. Emrullah Güvenç reageerde met een vallende vrijschop, maar het was Janssens die de lokale verdubbeling naast kopte. Joren Dom verraste lokale doelman De Boodt bijna met een uithaal af de rechterflank die pal op het dak van het doel belandde. Rood-wit greep naar de bal, maar kon geen vuist maken rond of in de zestien. Joren Dom probeerde het met een uitzwaaier, David Iboma bracht terug, maar Seïd Khiter kon net niet bij de bal. Dat kon hij enkele minuten later wel. Joren Dom pikte de bal mee van Emrullah Güvenç, stuurde de debutant aan die geen sekonde twijfelde om zijn eerste rood-witte doelpunt te netten.

De gelijkmaker kon op geen beter moment vallen en toch stuurde een allicht verbolgen Richard Stricker na de kampwissel twee wisselspelers tussen de lijnen. Rood-wit kwam een stuk feller voor de dag en raapte met John Bostock, die helaas geen ogenblik de bescherming van de wedstrijdleiding kreeg die hij verdiende, een eerste geel karton. Kopbal naast van Steenwegen en toch mocht de thuisploeg naar het hoekschoppunt. Gezien de nare ervaring van woensdag tegen OHL een nieuw twijfelmoment. Anthony Di Lallo tilde de Great Old mee over dit moeilijke moment, stuurde John Bostock aan, die zijn knal naast de kooi van De Boodt richtte. Even later stuurde Anthony Di Lallo, Stallone Limbombé op weg naar een zeker doelpunt, maar die gleed net op het beslissende ogenblik onderuit. De partij werd even opgehouden voor de gedwongen wissel van Gertjan Martens. Just Berends moest centraal komen depaneren. De gele kaartenrekening van T.O. liep al aardig op, maar aan de overkant 'weigerde' Stallone Limbombé de klus af te maken. Gelanceerd door Jannes Vansteenkiste, vond ook William Owusu Acheampong niet de gepaste afwerking. Halverwege de tweede periode leek de beslissing in de maak. Weer ontsnapte Stallone Limbombé. Hij knalde dit keer vol op de staander. Twee minuten later schoof hij de bal voorlangs. Nooit gezien: warrig leidende Alho-Guerreiro stak de gele kaart terug op zak nadat hij merkte dat thuisspeler Loenders al geelgeboekt was! Het zette kwaad bloed bij de aanhang van R.A.F.C. Helemaal over de schreef ging de wedstrijdleiding bij de uitsluiting van doelman Jorn Brondeel in de 89e minuut.

De Great Old had kansen gehad voor een half karton, maar zag warempel verlengingen op zich afkomen, zonder (echte) doelman tussen de palen! Het was voor de rood-witte aanhang bang afwachten hoe Joren Dom zou handelen in zijn nieuwe functie als doelman. Zijn eerste interventie in de 95e minuut, gaf de ploeg vertrouwen. De duels waren scherp en de Great Old trok onvervaard in de aanval, al bleef de thuisploeg zweren bij de buitenspelval. William Owusu Acheampong was meester op de bezoekende helft. Hij dwong eigenvoetig een hoekschop af die hij hoogstpersoonlijk binnenkopte tussen een woud aan lokale spelers. Het sneed (eindelijk) de benen af van de vermoeide thuisploeg, die nochtans onmiddellijk twee verse krachten zou brengen. Tempo kwam nog een keer gevaarlijk opzetten met een corner van Janssens. Aan de overkant moest De Boodt alles uit het lichaam halen om eerst een poging van Stallone Limbombé en vervolgens de rebound van Anthony Di Lallo uit zijn doelvlak te zweven.

Er vielen de thuisploeg nog twee corners ten deel in de tweede en laatste verlenging, maar de rood-witte driemansverdediging stond pal. Met de verre en onpreciese pogingen van Mgangue en Eboigbe wist doelman Joren Dom raad. Halverwege de periode slikte thuisspeler Galeri, nochtans pas tijdens de verlenging op het terrein gekomen, al een terechte tweede gele kaart. Zaak voor R.A.F.C. om de score te consolideren, al kwam de groep van Richard Stricker nog twee keer heel dicht bij een beslissende kloof. Mooiste doelpoging van de wedstrijd kwam nog uit de slof van William Owusu Acheampong. De spits plukte de bal uit de lucht en knalde slechts centimetertjes naast in de vlucht. Tempo Overijse was inderdaad geen zacht eitje gebleken, maar R.A.F.C. bekert wel verder!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/08/2014)

9 William Owusu Acheampong

74' 5 Kevin Taelemans (uit)/
14 Wietse Vermeylen (in)

99' 6 Kaya Buyuk (uit)/
9 Raphaël Galeri (in)

99' 12 Thomas Charlier (uit)/
10 Mike De Pauw (in)

2 David Iboma (uit)/
14 Umberto Carvalho Dos Santos (in)
46'

10 Emrullah Güvenç (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
46'

4 Gertjan Martens (uit)/
22 Just Berends (in)
56'

17' Bjorn Vander Elst 1-0
37' Ronald Loenders
      Seïd Khiter 1-1 44'
Ruststand 1-1
      John Bostock 46'
51' Kevin Taelemans
60' Kaya Buyuk
      Just Berends 73'
      Jorn Brondeel 90'
90' Eindstand 1-1 90'