24.03.2017 Plaats: Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Thiery Vervaecke
Toeschouwers: 50

Imponerende Great Old wint prestigetreffen in het Guldensporenstadion
De ingedutte club is ontwaakt. Royal Antwerp Football Club doet er weer toe. De eerste periodetitel ging naar KSV Roeselare, maar daar maalde niemand om in Deurne Noord. De tweede periodetitel was na een beklijvende slotfase voor de Great Old. Met duidelijke winstcijfers (5-2) werden ook de Schierveldenaren de levieten gelezen in beide finalematchen om promotie. Nu de promotie naar de elite een feit is, wil coach Wim De Decker zijn troepen klaarstomen voor het grote werk in de Jupiler Pro League.

Amper 13 dagen na de clash in Roeselare en misschien nog onder invloed van (te) veel feestgeruis moest rood-wit op bezoek bij de stoere Kerels uit Kortrijk. Beide coaches hadden afgesproken om 2x60 minuten te spelen om hun uitgebreide kern maximaal te kunnen benutten. Dat bleek een voltreffer en voor herhaling vatbaar. Na een korte studieronde, stak R.A.F.C. met schoten van Fabien Camus en Tuur Dierckx de neus aan het venster. Het was in de 13’ dat de thuisploeg onverdiend de score evenwel kon openen via woelwater Chevalier, op assist van De Smet. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten. In het midden van de tweede dertig minuten kon Alexander Corryn oprukken en vanop 25m met een grondscherend schot Kaminski verschalken.

Meer dan verdiend. De Great Old was de dominante ploeg en grossierde in balbezit. Zes minuten later werd Tuur Dierckx in het strafschopgebied gehaakt. De vleugelspits eiste kordaat de bal op en zette de liefdevolle kleuren op een verdiende voorsprong. KVK trachtte onder impuls van een vocaal erg aanwezige coach Karim Belhocine nog wel de bakens te verzetten in de eerste schijf van 60 minuten, maar moest toch opletten voor de omschakelmomenten van de Bosuilploeg.

In de tweede helft van 60’ en met een nieuw basiselftal lieten de poulains van Wim De Decker geen ogenblik onbenut om de aanvallende registers open te trekken. Kansen via Stallone Limbombe werden nog wel in extremis verijdeld door de Griekse reservekeeper Sifakis, maar de vleugelflitser met het nieuwe 'Royston Drenthe-dreadlockkapsel' was zijn rechtstreekse tegenstander keer op keer te snel af. In de 94e minuut kon Joeri Dequevy een loepzuivere assist van Stallone Limbombe in doel verwerken. De bezoekers speelden de bal vrij rustig rond en het was wachten op de genadeklap voor de West-Vlamingen. Na een licht toegekende vrije trap kon Stojanovic enig mooi in de kruising de score voor zijn ploeg een draaglijker uitzicht geven.

In de omschakelingsmomenten kon R.A.F.C. nog wel eens dreigen. De onmondige thuisploeg kon enkel via invaller Totovytskyi de kooi van Antonio Jezina belagen. Een geslepen, geroutineerd en volwassen spelende Bosuilploeg ging verdiend met de zege lopen in het Guldensporenstadion. Voor alle twijfelaars: Royal Antwerp FC doet er weer toe.

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/03/2017)

19 William Owusu Acheampong

60' 28 Thomas Kaminski (uit)/
13 Michal Sifakis (in)

19 William Owusu Acheampong (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
60'

2 Dimitri Daeseleire (uit)/
8 Joren Dom (in)
60'

6 Isaac Kone (uit)/
3 Maxime Biset (in)
60'

4 Steve Colpaert (uit)/
27 Frédéric Duplus (K) (in)
60'

24 Alexander Corryn (uit)/
5 Jannes Vansteenkiste (in)
60'

55 Tuur Dierckx (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
60'

17 Mamoutou N'Diaye (uit)/
38 Faris Haroun (in)
60'

10 Fabien Camus (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
60'

40 Stephen Buyl (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
60'

23 Nico Binst (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
60'

1 Nicaise Kudimbana (uit)/
30 Antonijo Jezina (in)
60'

Maxime Biset
      Geoffry Hairemans
      Faris Haroun
14' Teddy Chevalier 1-0
      Alexander Corryn 1-1 40'
      Tuur Dierckx (penalty) 1-2 55'
Ruststand 1-2
      Joeri Dequevy 1-3 93'
107' Jovan Stojanovic 2-3
120' Eindstand 2-3 120'