18.12.2019 Plaats: Stade Maurice Defrasne

Rien Vanyzere - Jo De Weirdt

Vierde official: Kevin Van Damme
Toeschouwers: 12.000

Demonstratie in de Hel van Sclessin leidt naar halve finales
Zestien op achttien in de laatste zes competitiewedstrijden en een mooie kwalificatie in de vorige bekerronde tegen uittredend landskampioen KRC Genk en nu demonstratievoetbal in de hel van Sclessin. Het lijken normale weken voor Royal Antwerp Football Club, maar dat is het niet. De ervaren Bosuilcoach Laszlo Bölöni kreeg enkele geruststellende antwoorden op prangende vragen rond zijn selectie. Door het ontbreken van de inspirerende kapitein Faris Haroun moest de succescoach zijn brede bank aanspreken. De terugkeer in de Vurige Stede werd voor de ex-trainer en ex-spelers een glorieus evenement. Luik bleek in het recente verleden een bijzonder rijke voedingsbodem voor de Great Old. De trainer en spelers Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Alexis de Sart, Kevin Mirallas en gouden stier Dieumerci Mbokani legden er mede de basis voor hun nu al mooie carrières. Bij hun terugkeer in Luik verzorgden zij een masterclass en wonnen met overtuigende 1-3 cijfers van hun oude club.

Met swingend dominant voetbal namen de bezoekers resoluut de partij in handen. Bij wedstrijden van de Bosuilfalanx moet je tegenwoordig voor de aftrap niet te lang op het toilet blijven, want de bal ligt er zo in. De met een gele baard uitgedoste Didier Lamkel Ze was te verbouwereerd om een mistasten tussen Vojvoda en Bodart af te straffen. Ook Kevin Mirallas had de openingstreffer aan de voet. Met een acrobatisch hakje miste hij rakelings het doel. Op een abominabele grasmat combineerden de bezoekers tussen de vijandelijke linies. Er ontspon zich een bitsig duel gekruid met overtredingen waarin de thuisploeg na 20 minuten enigszins het evenwicht kon herstellen. Met een vrije trap van Amallah kon de vrijstaande Vojvoda de bal verlengen richting Lestienne. De vleugelflitser profiteerde maximaal van de Antwerpse dekkingsfout en de voorsprong van de Rouches was een feit. Een bomvol uitvak schreeuwden de roodwitte gladiatoren naar voren. Dat was niet zonder risico. Sinan Bolat moest een dubbele voorsprong verijdelen. De inzet van Boljevic strandde op het imposante lichaam van de Limburgse Turk. Met gele kaarten voor Aurélio Ulineia Buta en Lestienne sleepte de thuisploeg zich naar een Arsenalscore aan het rustsignaal.

De tweede helft was louter voetbal in de richting van goalkeeper Bodart. Met stevig plukwerk en puike reflexen had de doelman zijn netten schoon weten te houden, maar er was geen ontkomen aan! Zelfs zonder kilometervreter en kapitein Faris Haroun wisten de bezoekers zich op fysiek vlak de betere. Thuisspeler Cop dacht de wedstrijd in een beslissende plooi te hebben gelegd. Na consultatie met het VAR-busje werd de treffer geannuleerd wegens opzichtelijk buitenspel. De in een goudblauwe outfit spelende bezoekers deden op een mum van tijd de wedstrijd kantelen. Eerst werd een vrije trap van Kevin Mirallas door een lijf en leden riskerende Dino Arslanagic tot bij Ritchie De Laet gekopt. Het Antwerpproduct buffelde de gelijkmaker tegen de netten. Ondertussen was Amara Baby vervangen door dribbelkont Benson Manuel. De winger legde drie minuten na de openingstreffer tegenstander Vojvoda in de luren. De pocketaanvaller trof met een verschroeiend schot raak. Feest in het uitvak en eindelijk beloond voor 70 minuten beukwerk op de Luikse vesting. Een uitgekookt spelend R Antwerp FC profiteerde maximaal van de vele geleverde inspanningen van de Rouches in de afgelopen weken.

Ook het uitvallen voor de rust van de Marokkaanse spelverdeler Amallah speelde de thuisploeg parten. De thuisfans moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Dieumerci Mbokani zette na een gewonnen kopduel de aanval op. De jeugdige Lavalee kopte de bal pardoes terug in de voeten van de spits. De Antwerpse topschutter nam het geschenk met beide handen aan. Met een strak schot nam hij de goed keepende Bodart tegenvoets te grazen. Door de zege zit roodwit in de koker voor de halve finale van de Croky Cup. Voor de oud- bestuursleden, spelers en trainer was het mooi om terug te zijn in de Vurige Stede. Nu goed recupereren is de boodschap, op het kunstgras van Stayen wacht zondagavond immers een taaie tegenstander op Royal Antwerp FC te wachten. Stamnummer 1 moet het dan zien te rooien zonder de geblesseerde Faris Haroun en de geschorste Dieumerci Mbokani. Just be there voor de volgende afspraak in de JPL.
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/12/2019)

70 Dieumerci Mbokani

41' 19 Selim Amallah (uit)/
7 Duje Cop (in)

82' 27 Mergim Vojvoda (uit)/
12 Denis-Mihal Dragus (in)

14 Amara Baby (uit)/
28 Benson Manuel (in)
59'

18 Martin Hongla (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
64'

23' Maxime Lestienne 1-0
      Aurélio Buta 35'
37' Maxime Lestienne
      Ritchie De Laet
      Ritchie De Laet 1-1 64'
      Benson Manuel 1-2 66'
      Dieumerci Mbokani 81'
84' Aleksandar Boljevic
      Dieumerci Mbokani 1-3 84'
90' Aleksandar Boljevic