Scheidsrechter: Christof Dierick

Jeroen Walschap - Kristof Meers

Vierde official: Maarten Toeback

Schietoefeningen op de Bosuil
Zeven op vijftien was de niet zo indrukwekkende balans van de Great Old uit de laatste vijf competitie-opdrachten. Vooral de nederlaag in het King Power @ den dreef Stadium werd door de achterban over de hekel gehaald. De fanatieke aanhang liet via de sociale media weten van een nieuw puntenverlies absoluut niet gediend te zijn, toch was er voor Frank Vercauteren en de zijnen nog steeds een tweede plaats te verdedigen. Met de slogan 'aanvalleeeu' stuurden de fans hun team het terrein op voor de ontvangst van (laagvlieger) KV Kortrijk. Vorig seizoen nog halve finalist in de beker van België die goed had gescoord in het Bosuilstadion, zakten De Kerels inmiddels weg tot in de lagere regionen van de reeksrangschikking van de Jupiler Pro League. Ze brachten wel Zinho Gano mee naar Deurne-Noord. Tot ieders verrassing startte de boomlange ex-Bosuil op de bank. Hij zou desondanks een rol van betekenis te spelen hebben in het verloop van de score. Royal Antwerp FC kon opnieuw rekenen op Martin Hongla Yma II en... Dieumerci Mbokani loste DLZ7 af als aanvalsleider. Eerstgenoemde scoorde ook op het Europese toneel en de rol van de diepe spits bij de resultaten van de afgelopen twee seizoenen in rood-en-wit is moeilijk te overschatten. Frank Vercauteren hield Pieter Gerkens en Faris Haroun voor het eerst dit kalenderjaar achter de hand voor een (latere) opdracht. Team Dierick was uitgezonden om de kwalijke reputatie van het Belgisch arbitraire corps op te kalefateren, maar zou daar helaas niet in slagen.

KVK wilde de bittere smaak van de nederlaag in de provinciale derby uitwissen. De samenstelling onderging drie wijzigingen en kreeg een opvallend defensieve opdracht mee. De bezoekers hadden weliswaar de aftrap, maar het waren de rood-witten die de eerste en een tweede hoekschop van de partij wisten af te dwingen. Martin Hongla Yma II kon doelman Ilic tot een stevige ingreep verplichten. Golubovic mocht na een hele stevige ingreep op DLZ7 bij Dierick passeren voor een stevige reprimande, het geel bleef uiteraard op zak. De doelpoging van de Sart was te hoog gericht. Aan de overkant kwam Dieumerci Mbokani een teenlengte te kort om een gave voorzet van Nill De Pauw binnen de tippen. Een schot van de topschutter, gevolgd door een herneming van Lior Refaelov leverde niet meer dan een hoekschop op, voorlangs gekopt door Dieumerci Mbokani. Royal Antwerp FC was volop baas, maar bleef steken voor de gevaarlijke zone. Abdoulaye Seck versperde de doorgang voor Ocansey die als een volleerde kamikaze neerstortte. Het overtuigde Dierick om prompt de rode kaart boven te halen, een heel geslaagde poging om proactief de Brugse spelers te beschermen tegen de 'bullebak van de Bosuil'. Er was helaas een VAR-interventie nodig en drie minuten denkwerk alvorens de wedstrijdleiding schoorvoetend een duidelijk handspel van de Sart met de zwaarste sanctie wilde bestraffen. Doelman Ilic koos weliswaar de goede hoek, maar kwam niet bij de trap van Lior Refaelov. De bezoekers waren aangeslagen, Hendrickx reageerde wel met een afstandsschot dat langzaam boven de balk van Ortwin De Wolf klom. In een duel met Dieumerci Mbokani klopte Radovanovic zijn eigen doelman. Prompt en zonder dralen keurde Dierick de treffer onverbiddelijk af. Een doelpoging van Hendrickx viel nog in de grijphanden van Ortwin De Wolf, maar ook in de twee minuten 'blessuretijd' wisten de bezoekers niets meer te wijzigen aan de tussenstand.

KVK kwam niet geheel onlogisch niet ongewijzigd terug. Gano en Palaversa werden tussen de lijnen gestuurd in een poging de achterstand om te buigen. De ex-Bosuil dreigde onmiddellijk een eerste keer, Ortwin De Wolf kloppen lukte (nog) niet. De bezoekers hadden initiatief, maar keken weldra tegen een dubbele achterstand aan. De strafschop na (duw)fout van Chevalier op Lior Refaelov in de fatale zone, werd in eerste instantie door Ilic in corner verwerkt. De hoekschop van Lior Refaelov werd aan de tweede paal door Maxime Le Marchand binnengebuffeld. Nauwelijks afgetrapt of Selemani dropte vanop links een voorzetschot in de zestien. Gano verlengde (of leek dat slechts zo?) tussen een bos aan tegenstanders tegen de touwen. Heel even leek het een kantelmoment te worden. KVK haalde een verdediger weg, stuurde bijkomend aanvallend geweld tussen de lijnen en ging met een driemansdefensie aan de slag. Halverwege de tweede periode verlengde Gano (nu heel zeker) een assist van Selemani in het rood-witte doel. Het was evenwel niet lang genieten voor de bezoekers. Ritchie De Laet recupereerde in de cirkel een uittrap van Ilic en dan ging het vliegensvlug via Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani tot bij een spurtende Didier Lamkel Ze. Even temporiseren en hij stuurde het voorwerp in een heerlijk boogje over de Kortrijkse portier Ilic. Het applaus nauwelijks uitgestorven of Faris Haroun maakte na lange weken afwezigheid zijn opwachting. Er volgden zowaar toch nog enkele voorzetten af de linkerflank richting zestien. Gano was in afwezigheid van Abdoulaye Seck heer en meester in de lucht, maar kwam telkens te hoog uit. Een kwartier voor tijd kreeg Dieumerci Mbokani zijn applausvervanging. De lijdensweg van de bezoekers was daarmee niet ten einde. Martin Hongla Yma II won ter rechterzijde het duel, stuurde DLZ7 aan die prompt Birger Verstraete bediende. Ruim vijf minuten voor het einde vuurde de middenvelder een kruisraket in de pin en versierde daarmee zijn groeiende vormcurve. Handen op mekaar! De fans kregen nog drie minuten toe, maar de eindscore stond dan al op het bord.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/03/2021)

10 Faiz Selemani

73' 11 Lior Refaelov (uit)/
38 Faris Haroun (in)

79' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
21 Dylan Batubinsika (in)

17 Pape Habib Gueye (uit)/
93 Zino Gano (in)
46'

22 Gaëtan Hendrickx (uit)/
8 Ante Palaversa (in)
46'

66 Aleksandar Radovanovic (uit)/
19 Muhammed Badamosi (in)
58'

9 Teddy Chevalier (uit)/
11 Jovan Stojanovic (in)
81'

20' Abdoulaye Seck
      Julien De Sart 23'
28' Lior Refaelov (penalty) 1-0
55' Maxime Le Marchand 2-0
      Zino Gano 2-1 56'
      Zino Gano 2-2 67'
72' Didier Lamkel Ze 3-2
75' Dieumerci Mbokani
85' Birger Verstraete 4-2