Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.
2 1
28.10.2021 Plaats: Stadion Het Kuipje

Scheidsrechter: Jasper Vergoote

Lijnrechters:
Tom Vanpoucke - Nico Claes

Wedstrijdverslag

Bloemen voor Maxime Biset, maar kwalificatie blijft in 't Kuipje
Royal Antwerp FC trok (een oefenwedstrijd buiten beschouwing gelaten) voor het eerst sinds december 2015 richting 't kuipje. De ploeg van Brian Priske Pedersen was immers, net als toen, tijdens de loting voor deze zestiende finale van de Croky Cup, gekoppeld aan KVC Westerlo. Nogal wat ex-Bosuilen bevolken de kern van de thuisploeg. Om uiteenlopende redenen, haalde enkel Perdichizzi ook het wedstrijdblad. Belangrijker nog was en is de rol van huidig hoofdcoach Jonas De Roeck. Net als Maxime Biset was hij ooit actief in de liefdevolle rood-witte kleuren. Laatstgenoemde was als speler bovendien actief bij beide clubs. Hij verliet deze zomer 't Kuipje om bij Royal Antwerp FC een taak in de technische staf op te nemen. Vanavond keerde hij terug naar de Kempen, werd er met open armen ontvangen en werd prompt gehuldigd voor zijn verdienste voor KVC Westerlo. Het zou het enige cadeau blijken te zijn dat hij mee mocht nemen. De kern van Royal Antwerp FC nog steeds zwaar getroffen door blessures allerhande, stuurde Antwerpcoach Brian Priske Pedersen een onuitgegeven elftal tussen de lijnen. Birger Verstraete was weliswaar hersteld van het contact met de knie van CDK, Pierre Dwomoh, diens vervanger van de topper van zondag, liep dit keer wel de startersrij in. Ook Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Jelle Bataille, Ally Samatta en Johannes Eggestein kregen een actieve rol van bij het eerste fluitsignaal van Jasper Vergoote.

Royal Antwerp FC had weliswaar de aftrap, maar botste onmiddellijk op de onverzettelijkheid in defensie van de thuisploeg. De rode muur bood weliswaar voor flinke vocale steun over de lengte van het terrein, maar voor kansen erop, zorgde dat vooralsnog niet. Birger Verstraete had na een ingreep van centrale verdediger Soumah de eerste hoekschop van de partij beet. Het was vele minuten later wanneer Ally Samatta de eerste doelpoging van de partij over de dwarsbalk kopte. Bijna halverwege de eerste periode kwam ook Bernat voor zijn kleuren in schietvrije positie. Pieter Gerkens verwerkte in hoekschop, die uiteindelijk opgevangen werd in de buitenspelval. In tegenstelling tot zijn overbuur Ortwin De Wolf, enkel betrokken in het gebeuren via terugleggers van zijn defensie, moest Van Langendonck toch nog enkele keren in actie komen. Zo verplichtte Ritchie De Laet de Westelse doelman met een afstandsschot tot een redding in twee tijden, waarbij hij van achter zich naar de bal moest grijpen. Net voorbij het half uur was het nochtans de thuisploeg die plots en geheel onverwacht de score openbrak. Een verkeerd toegekende vrijschop na fout op Björn Engels ter rechterzijde, werd door Bernat via het hoofd van Van Den Keybus tegen de rood-witte touwen gejaagd. De bezoekers moesten even bekomen van deze klap. Micky Balikwisha ging nog wel zijn kans, maar het was Foster die van een verre uittrap van Van Langendonck profiteerde om de score net voor het rustsignaal te verdubbelen.

Dubbele wissel bij de Great Old. Zo mochten Michael Frey en Sam Vines het effectief komen versterken ten koste van Pieter Gerkens en Dorian Dessoleil. Het leverde opnieuw enkele hoekschoppen op, alvorens de thuisploeg enkele snelle raids richting Ortwin De Wolf kon ondernemen. Het leek wel gevaarlijk, al bleef de afwerking danig in gebreke. Zo raakte ex-Antwerpspeler Perdichizzi de achterlijn zelfs niet bij diens uitwaaierende schot. Foster kwam even los in de zestien, maar ook bij hem ontbrak de ultieme precisie. Pierre Junior Dwomoh drukte zijn stempel, maar ging, na een niet-bestrafte overtreding op een ploegmaat, het opschrijfboekje van Vergoote in. Het zou overigens net als voor de thuisploeg de enige gele overtreding van de avond worden. In samenspel met Seydoux, mikte Vaesen over de dwarsligger. Nauwelijks op het terrein als vervanger voor Johannes Eggestein, raakte Benson Manuel betrokken in een mooie rood-witte combinatie over rechts. De linkspoot zwiepte voor doel, waar Ally Samatta de achterstand halveerde. De Great Old probeerde er nog een langdurig slotoffensief uit te persen, maar ontbeerde inspiratie voor doel. Ondanks de late inbreng van Alhassan Yusuf Abdullahi, tilde KVC Westerlo met dank aan een aantal vertragingsmanoevers van o.a. haar doelman, de voorsprong over het eindsignaal van Vergoote richting achtste finales van de Croky Cup. Tot ontzetting van de vele honderden rood-witte fans bleef de kwalificatie dus achter in de Kempen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/10/2021)

Statistieken

K.V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.

Elftallen

30 Koen Van Langendonck (K)
20 Noel Naby Soumah
23 Rubin Seigers
2 Pietro Perdichizzi
16 Louis Seydoux
10 Jan Bernat
7 Lukas Van Eenoo
39 Thomas Van Den Keybus
11 Maxim De Cuyper
9 Lyle Foster
21 Erdon Daci
26 Ortwin De Wolf
2 Ritchie De Laet (K)
3 Björn Engels
24 Dorian Dessoleil
34 Jelle Bataille
6 Birger Verstraete
80 Pierre Dwomoh
16 Pieter Gerkens
70 Ally Samatta
10 Michel-Ange Balikwisha
9 Johannes Eggestein

Wissels

60' 10 Jan Bernat (uit)/
14 Kyan Vaesen (in)
 
60' 9 Lyle Foster (uit)/
5 Oguz Guctekin (in)
 
70' 21 Erdon Daci (uit)/
29 Bi Irie Goure (in)
 
77' 11 Maxim De Cuyper (uit)/
17 Lorenzo Noviello (in)
 
77' 39 Thomas Van Den Keybus (uit)/
18 Kouya Mabea (in)
 
16 Pieter Gerkens (uit)/
99 Michael Frey (in)
46'
 
24 Dorian Dessoleil (uit)/
21 Sam Vines (in)
46'
 
9 Johannes Eggestein (uit)/
14 Benson Manuel (in)
67'
 
3 Björn Engels (uit)/
30 Abdoulaye Seck (in)
74'
 
80 Pierre Dwomoh (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
80'
 

Begin Match
32' Thomas Van Den Keybus 1-0      
44' Lyle Foster 2-0      
      Pierre Dwomoh 62'
      Ally Samatta 2-1 74'
76' Lukas Van Eenoo      
TERUG