Yves De Neve - Quentin Lescaux

Vierde official: Nathan Verboomen
Toeschouwers: 23.734

George scoort opnieuw pareltje, maar ook dit keer geen beloning
De Jupiler Pro League stond onlangs op een derde van het parcours en plots komt dan al de helft van de jaargang in het vizier. Deze twaalfde speeldag was zowel voor Club Brugge KV als Royal Antwerp FC van groot belang om de voeling met de (sub)top van het klassement niet te verliezen. Beide clubs boekten immers verlies bij hun respectieve opdrachten van de vorige speeldag en hadden bovendien allebei een Europese opdracht in de benen, weliswaar met uiteenlopend resultaat. Zou Antwerpcoach Mark van Bommel de inspiratie van zijn collega hoofdcoach die ten opzichte van de vorige JPL-wedstrijd tegen KVK zijn elftal toch op vier plaatsen had gewijzigd volgen? De rood-witte technische staf had woensdag zijn keuze al voor de Champions League wedstrijd gemaakt en stuurde deze zondagmiddag een ongewijzigd elftal tussen de lijnen van het Jan Breydelstadion. De tussenstand bekend, de statistieken opgerakeld, baadde het stadion enkele minuten voor de aftrap van Vincent Janssen in de melancholische sfeer van dodenherdenking.

Strak in het pak: Antwerpdoelman Jean Butez in een opvallend lichtblauw tenue de startersrij vervoegde, zijn ploegmaats hadden hun maagdelijk witte uitrustingen aangetrokken om Club Brugge KV in traditioneel blauw-zwart en een rose doelman partij te geven o.l.v. Bram Van Driessche. De bezoekers grepen vanaf de aftrap naar de bal, maar zochten niet onmiddellijk diepgang. Er hing regenwater in de lucht, maar het doelgevaar bleef tot ontzetting van het lokale volk erg beperkt van beide partijen. Het middenveldspel leverde een aantal stevige duels op en dus verdween Alhassan Yusuf Abdullahi al snel in het opschrijfboekje van Van Driessche. Ook benieuwd hoeveel er dit keer nog zouden volgen? Nielsen, auteur van twee knappe doelpunten tijdens terugwedstrijd van de Champions Play Offs die zo fortuinlijk zouden aflopen voor de Great Old, joeg de vrijschop van Olsen de regenwolken tegemoet. De eerste lokale hoekschop leverde evenmin op. Jurgen Ekkelenkamp deed even voorbij het half uur een aardige poging vanop afstand, maar ook zijn inzet verdween over de dwarsligger. Twee blauw-zwarte gele kaarten in evenveel minuten, Van Driessche smaakte het lokale protest op en naast het terrein dit keer wel. De vrije trap van Alhassan Yusuf Abdullahi vond uiteindelijk Michel-Ange Balikwisha die zijn doelpoging te breed zou uitmeten. Voorwerpen vlogen de jonge Antwerpspeler vervolgens rond de oren bij het trappen van een hoekschop, die uiteindelijk in de grijphanden van Gouden Schoen Mignolet belandde. Net op een ogenblik dat iedereen een dubbele nul bij de rust verwachtte, werd een foutieve inworp van Buchanan gevolgd door een halve omhaal van Jutgla die de lokalen alsnog aan voorsprong hielp.

Royal Antwerp FC op achtervolgen aangewezen in voorlopig nog een ongewijzigde samenstelling. Het leverde na een flukse inspanning van Ritchie De Laet al opnieuw een hoekschop op voor de bezoekers. Arbnor Muja werd aan de tweede paal geblokt. De thuisploeg reageerde met een gekruiste doelpoging via Buchanan, niet nadat Meijer een stevige reprimande van Van Driessche had geïncasseerd. Balverlies bij Meijer leidde tot een langdurige voet naar voet combinatie van de bezoekers die op voorzet van Jurgen Ekkelenkamp uiteindelijk aan de rechterpaal door Arbnor Muja tegen de touwen werd gewerkt. De asssistent vlagde het doelpunt prompt van het scorebord. Basecamp Visser vond het allemaal welletjes. Even na het uur schoof Kobe Corbanie de rechterflank in ter vervanging van linksachter Jelle Bataille. Ervaren kracht Ritchie De Laet nam diens positie over. Een tiental minuten later lag de jonge Bosuilrechtsachter aan de basis van de gelijkmaker. Hij kreeg netjes zijn inworp terug van Arthur Vermeeren, stormde de Brugse zestien binnen, bracht de bal geraffineerd tot bij George Ilenikhena voor een verlenging in doel. Nadat er eerder al een (geldig?) doelpunt van de Great Old vanwege zeer twijfelachtig buitenspel was afgekeurd, hingen de bordjes nu toch in evenwicht. De bezoekers leken gelanceerd voor meer. Jurgen Ekkelenkamp kon zijn poging helaas niet kaderen. De rood-witte technische staf zag zich ultiem nog verplicht Ritchie De Laet terug te roepen en dat zou de club zuur opbreken. Een keer nog, met nog weinig officiële minuten op de teller, trok blauw-zwart richting Jean Butez. Nusa vond diep in de rood-witte zestien invaller Thiago die onmiddellijk Vanaken bediende voor een striemende streep in het bezoekende doel. De lokalen mochten de overwinning vieren, want van de resterende zes minuten extra tijd verkwanselden ze er samen met scheidsrechter Van Driessche zoveel, dat er voor de Great Old geen moment overbleef om nog wat terug te doen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/10/2023)

18 Vincent Janssen

61' 9 Ferran Jutgla (uit)/
99 Igor Thiago (in)

61' 77 Philip Zinckernagel (uit)/
32 Antonio Nusa (in)

79' 14 Bjorn Meijer (uit)/
55 Maxime De Cuyper (in)

79' 27 Casper Nielsen (uit)/
10 Hugo Vetlesen (in)

92' 7 Andreas Skov Olsen (uit)/
4 Joel Ordonez (in)

34 Jelle Bataille (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
63'

11 Arbnor Muja (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
71'

2 Ritchie De Laet (uit)/
33 Zeno Van den Bosch (in)
85'

Alhassan Yusuf Abdullahi 14'
34' Casper Nielsen
37' Brandon Mechele
44' Ferran Jutgla 1-0
68' Andreas Skov Olsen
      George Ilenikhena 1-1 72'
89' Hans Vanaken 2-1
92' Maxime De Cuyper