Lennert Jans - Tom Vanpoucke

Vierde official: Hannes De Couvreur
Toeschouwers: 14.500

Enkel uitblinkers in rood-wit shirt
De Koninklijke Sint-Truidense VV vierde onlangs met luister haar honderdjarige bestaan. De club uit Haspengouw is dus niet alleen een fiere eeuweling in het Belgische voetbal en in die lange geschiedenis een te duchten tegenstander, ook voor Royal Antwerp FC. De Great Old is aan een spurt bezig richting de honderdvijftig, maar eerst maar eens dat ticket voor de Champions Play-Offs veilig stellen en dan verder uitkijken naar de finale van de Croky Cup. Beide clubs gaven mekaar in het recente weinig toe. Het was toch al van december 2018 geleden en de enige keer sinds 2017 dat de 'Kanaries' de volle buit konden meepakken richting Stadium Stayen op het niveau van de Jupiler Pro League. Ondanks de recente overwinning van de 27e speeldag, had bezoekend coach Thorsten met de pionnen geschoven voor een mini-makeover. Antwerpcoach Mark van Bommel, geen liefhebber van rotatie, stuurde Jean Butez uiteraard opnieuw onder de lat. Verrassing van de chef was de basisplaats voor... Michel-Ange Balikwisha. Recent hersteld van een knieblessure, liep hij samen met de rood-witte ploegmaats de startersrij in. Toby Alderweireld nam samen met de centrale verdediger-aanvoerder Smets de honneurs waar bij scheidsrechter Van Damme.

De aftrap verliep alweer niet vlekkeloos en dus moest Yamamoto de procedure nog een keertje overdoen tot bij de eigen doelman. De XI van Mark van Bommel namen onmiddellijk het commando over. De tegenstander werd onmiddellijk op de eigen speelhelft teruggedrongen. Volgde al vlug een eerste hoekschop voor heroptredende Michel-Ange Balikwisha. Vincent Janssen testte als eerste het reactievermogen van Suzuki, de opvolger onder de lat van naar KAA Gent vertrokken Schmidt. Vertrokken vanop de eigen speelhelft, was het vervolgens Michel-Ange Balikwisha die de Truiense doelman testte. Heel erg moeilijk was het pareren van de pegel van Chidera Ejuke. Amper acht minuten ver, er hing een doelpunt in de lucht. Chidera Ejuke roerde de aanvalstrom. Het leverde zijn kleuren slag om slinger nog een groot aantal corners op. Toby Alderweireld pakte uit met een kopslag over doel op rebound van een nieuwe hoekschop van Michel-Ange Balikwisha. De bezoekers zaten in de klem, al bleef de Truiense afweer de hele eerste helft lang overeind.

Ondanks een bevredigend heroptreden, kwam Jacob Ondrejka zijn ploegmaat Michel-Ange Balikwisha na de kampwissel vervangen. Diens eerste hoekschop leverde al meteen een aardige poging op voor Toby Alderweireld. Jacob Ondrejka liftte zijn bal over de dwarsbalk van Suzuki. Vincent Janssen, motor op het middenveld, werd onder verdachte omstandigheden neergehaald in de zestien, het leverde zelfs geen hoekschop op! Suzuki had heel wat moeite met de venijnige knal van Chidera Ejuke. Even later stond hij helemaal machteloos. George Ilenikhena werd gefould in de zestien. Jacob Ondrejka stuurde de Truiense doelman de verkeerde kant op en stuurde de elfmeter millimeterprecies in de linkerbenedenhoek. De achterstand inspireerde de bezoekende coach tot een viervoudige ingreep in zijn elftal. Het zorgde voor enige verwarring in de rangen, de wedstrijd kantelen, gebeurde niet. Antwerpdoelman Jean Butez stond inmiddels buiten beeld flink te koukleumen, dank zij het secure werk van Zeno Van den Bosch. Mandela Keita pikte het balverlies van Delorge op en dan ging het vliegensvlug naar Chidera Ejuke die de bal haarprecies in de rechterhoek van Suzuki prikte. Het appel van de Truiense doelman werd in beroep in Basecamp Tubize afgewezen. Coach Mark van Bommel deelde in het enthousiasme van het rood-witte publiek. George Ilenikhena won het duel van zijn rechtstreekse tegenstander, bereikte Chidera Ejuke er de tegenstand afliep voor een breedtepass richting Jacob Ondrejka, die meteen de 3-0 eindcijfers op het bord zette. S.T.V.V. mocht gedurende zes lange extra-minuten nog even aan de slag in de aanvallende sector, maar tot scoren kwamen ze niet meer. De driepunter bleef in Deurne-Noord, al is de strijd om de Champions Play-Offs nog niet helemaal beslecht.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/03/2024)

7 Aboubakary Koita

46' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
17 Jacob Ondrejka (in)

82' 27 Mandela Keita (uit)/
24 Jurgen Ekkelenkamp (in)

88' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
6 Eliot Matazo (in)

88' 9 George Ilenikhena (uit)/
60 Victor Udoh (in)

88' 19 Chidera Ejuke (uit)/
84 Mahamadou Doumbia (in)

15 Kahveh Zahiroleslam (uit)/
11 Fatih Kaya (in)
63'

6 Rihito Yamamoto (uit)/
13 Ryotaro Ito (in)
63'

8 Joel Chima Fujita (uit)/
18 Jarne Steuckers (in)
63'

60 Robert-Jan Vanwesemael (uit)/
23 Joselpho Barnes (in)
63'

7 Aboubakary Koita (uit)/
91 Adriano Bertaccini (in)
82'

62' Jacob Ondrejka (penalty) 1-0
74' Chidera Ejuke 2-0
87' Jacob Ondrejka 3-0