Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Mol R. Antwerp F.C.
0 3
24.08.1991 Plaats: Stadion St.-Carolusstraat

Scheidsrechter: Fernand Meese

Wedstrijdverslag

Na KSV Mol - R Antwerp FC

Tweemaal rood en een own-goal waren er te veel aan

Mol ó De bal was amper in beweging gebracht toen Claes een slechte laterale pas afleverde. Alex Czerniatynski nam de bal in een tijd op de slof en gaf de plaatselijke doelman die iets te ver uit zijn doel stond, met een listige lob vanop zowat 30 meter voor de eerste keer het nakijken.

Een mooiere start hadden de bezoekers zich nauwelijks kunnen inbeelden. Hoewel R Antwerp FC in de eerste helft het meest in balbezit bleef, konden de gasten de cijfers niet opvoeren. De plaatselijke achterhoede stak goed in mekaar. Alleen bij hoge voorzetten moest doelman Meynen opletten, want hun veerkracht maakten Hans-Peter Lehnhoff, Dragan Jakovljevic en Kari Ukkonen bijzonder gevaarlijk. Schoten vanuit de tweede rij, zoals die van de gepast mee oprukkende Wim Kiekens en Nico Broeckaert, brachten de plaatseijke portier nooit in nauwe schoentjes.

Pas na de uitsluiting van Schiepers, de grote organisator in de Molse verdediging, vertoonden zich de eerste barstjes in het plaatselijke verweer. Een domme utsluiting trouwens: Schiepers werd uitgeschakeld met een uitgemeten dieptepas en ving de aanstormende H.-P. Lehnhoff met de borst op. Scheidsrechter Meesse kende geen genade. Merkwaardig genoeg verminderde van dan af de Antwerpse druk en kwam KSV Mol beter uit de verf. Wim De Coninck moest alles uit de kast halen om een vrijschop van Van Tilburg uit de hoek te ranselen.

In het begin van de tweede helft was de Koninklijke Sport Vermaakt Mol dicht bij de gelijkmaker. Bij een verre uittrap van Meynen kreeg Wim Kiekens de bal slecht op de slof, met een snedig spurtje en een katte-reflex kon Wim De Coninck de bal alsnog over de lat tikken. Uit de hoekschop die er op volgde kopte Van Roey krachtig op doel. Weer zaten de vingertoppen van de lenige Antwerpdoelman in de winkelhaak om de bal uit zijn doelvlak te slaan. Na een enig mooi persoonlijk nummertje van klasbak H.-P. Lehnhoff viel in vol Mols offensief aan de overkant het tweede doelpunt.

Toen Peeters voor een onbesuisde fout op die ongrijpbare H.-P. Lehnhoff eveneens met een rode kaart bedacht werd, viel definitief het doek. R.A.F.C. kreeg nu een zee van ruimte en bestookte onafgebroken het Molse doel. Nico Broeckaert mikte bovenkant lat. Alex Czerniatynski kopte op de paal. De goed spelende Van Roey hielp R.A.F.C. aan haar derde doelpunt wanneer hij de strakke voorzet van H.P. Lehnhoff voor de neus van zijn keeper in eigen netten liet afwijken (bron: onbekend - 26/08/1991).

Bob bekijkt de bekercampagne 1991

In een cupduel tegen een lager gekwoteerde underdog is het voor een eersteklasser zeer belangrijk vlug te scoren. R Antwerp FC kon zich dan ook tegen derdeklasser KSV Mol geen betere start indenken vermits al na 50 seconden Alex Czerniatynski met een enig mooie lobbal de brilstand van het scorebord veegde (0-1).

Keeper Meynen stond al te ver uit zijn doel en de Antwerpspits had dit goed gezien. De rood-witten, zeker van hun zaak, lieten KSV Mol toe terug in de wedstrijd te komen. Er was een attente Wim De Coninck nodig om de gelijkmaker op vrijschop van Van Tilburg te voorkomen. Even voor de rust werd Schiepers voor een professionele fout op Hans-Peter Lehnhoff uitgesloten.

Met zijn tienen zag het er voor KSV Mol bij aanvang van de tweede helft niet zo leuk uit. Een niet te stuiten Hans-Peter Lehnhoff verdubbelde met een persoonlijke actie in de 51e minuut bovendien de score. Nadat de Antwerpmiddenvelder door de ingekomen Peeters weer van de sokken gelopen werd, dienden de lokalen het vanaf de 57e minuut met z'n negenen te rooien. Wie in deze omstandigheden een monsterscore verwachtte, kwam bedrogen uit.

Met nog slechts een... owndoelpunt van Van Roey (72'), die een voorzet van Hans-Peter Lehnhoff in doel devieerde, bleef de eindscore met 0-3 nog binnen de perken. Een puike Wim De Coninck diende zelfs nog een ultiem tegendoelpunt te verijdelen. R Antwerp FC is door de zege geplaatst voor de zestiende finales tegen RS Union (B.C. - Antwerp Clubblad - 21/09/1991).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 26/08/1991)

Statistieken

K.S.V. Mol R. Antwerp F.C.

Elftallen

Danny Meynen
Bulen
Verberne
Schiepers
Swerts
Van Roey
De Kort
Claes
Thijs
Van Tilburg
Machiels
1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
7 Zsolt Muzsnay
8 RafaŽl Quaranta
10 Kari Ukkonen
6 Hans-Peter Lehnhoff
9 Dragan Jakovljevic
11 Alex Czerniatynski

Wissels

52' Claes (uit)/
Peeters (in)
 
64' Swerts (uit)/
Haneveer (in)
 
9 Dragan Jakovljevic (uit)/
16 Nico Claesen (in)
46'
 
8 RafaŽl Quaranta (uit)/
14 Patrick Van Veirdeghem (in)
60'
 

Begin Match
      Kari Ukkonen
      Zsolt Muzsnay
Verberne      
      Alex Czerniatynski 0-1 1'
43' Schiepers      
Ruststand 0-1
      Hans-Peter Lehnhoff 0-2 51'
57' Peeters      
      Van Roey (own-goal) 0-3 71'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG