Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Duffel R. Antwerp F.C.
0 8
26.08.1990 Plaats: G.S. Rooienberg

Scheidsrechter: Eric Blareau

Lijnrechters:
Leon Casaert - Louis Van De Kerkhof
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na KFC Duffel - R Antwerp FC

Thuisploeg net voor rust definitief onderuit

Duffel - Trainer Dimitri Davidovic haalde na de negentig minuten op Duffel opgelucht adem. R Antwerp FC heeft de tweeŽndertigste finales om de beker van BelgiŽ overleefd. Echt moeilijk kon de Somersbende het de Great-Old niet maken. KFC Duffel werd al vroeg op achterstand geplaatst. Nico Claesen zette de thuisploeg op slag van rust definitief op een zijspoor door twee keer te scoren.

Het begon dus slecht voor KFC Duffel. Frans van Rooij en Hans-Peter Lehnhoff boksten op de linkerflank een prima aanval in elkaar en de voorzet van H.-P. werd door rechtsachter Ludo Geens voorbij een kansloze Van der Veer gejaagd. R Antwerp FC domineerde van dan af de wedstrijd. De thuisploeg geraakte wel bijna aan de gelijkmaker toen Askraba Van Doren vrijspeelde. Het schot van de middenvelder zoefde boven de dwarsbalk. De beste doelkansen vielen uiteraard voor Antwerpse voeten. Van Doren had zelfs een penaltyfout op H.-P. Lehnhoff nodig om de Duitser af te stoppen Blareau hield de spanning er in en floot niet. Ook Frans van Rooij geraakte niet aan het tweede doelpunt. Zijn beng spatte op de dwarslat uiteen. Twee minuten voor de rust zorgde Nico Claesen voor de beslissing. Een afgeweerde bal werd door Rudi Smidts teruggekopt, de spits reageerde en scoorde. Toen H.-P. Lehnhoff even later Nico Claesen naar zijn tweede goal stuurde, was de peptalk van Ronny Somers tijdens de rust eigenlijk al overbodig geworden.

Blijven combineren en naar een opening zoeken, meer zat er voor de Duffelse jongens ook na de pauze niet in. R.A.F.C. daarentegen, kon naar hartelust blijven counteren en ook scoren. Frans van Rooij zorgde voor een extraatje door de bal vanop ruim twintig meter voorbij Van der Veer te scheppen. De ingevallen Ronny Van Geneugden mocht een voorzetje van H.-P. Lehnhoff binnen duwen. Ludo Geens tikte na een dubbelpas met Nico Claesen de bal door de benen van de Duffelgoalie. Rudi Smidts zag een voorzet naar het hoofd van Nico Claesen tegen het vlechtwerk ploffen. Ondertussen was Mario Krohm Patrick Schrooten komen vervangen en ook hij ging op zoek naar een doelpunt. Drie minuten voor gedaan, was het bingo voor de Duitse spits. Askraba en Somers kregen de bal niet voorbij Ratko Svilar. De Duffelse nul bleef hangen. De eerredder kwam er niet (L.D.R - GvA - 27/08/1990).
(bron: de pers - 27/08/1990)

Statistieken

K.F.C. Duffel R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jan Van der Veer
2 Alain Zagers
4 Alain Op de Beeck
3 Alain Swerts
15 Tom Verbist
12 Renť Van Doren
14 Ronald Somers
10 Sinisa Askraba
7 Serge Geldof
8 Gerd Willems
9 Gunter De Wachter
1 Ratko Svilar
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
8 Patrick Schrooten
7 Frans van Rooij
11 Plamen Simeonov
4 RafaŽl Quaranta
6 Hans-Peter Lehnhoff
10 Nico Claesen

Wissels

67' 8 Gerd Willems (uit)/
6 Peter Van Hoof (in)
 
4 RafaŽl Quaranta (uit)/
12 Ronny Van Geneugden (in)
53'
 
8 Patrick Schrooten (uit)/
14 Mario Krohm (in)
59'
 

Begin Match
      Ludo Geens 0-1 5'
      Nico Claesen 0-2 42'
      Nico Claesen 0-3 44'
Ruststand 0-3
      Frans van Rooij 0-4 51'
      Ronny Van Geneugden 0-5 57'
      Ludo Geens 0-6 68'
      Rudi Smidts 0-7 75'
      Mario Krohm 0-8 87'
90' Eindstand 0-8 90'
TERUG