Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Ferencvárosi Torna Club
0 0
20.09.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Carlos Alberto da Silva Valente (Por.)

Lijnrechters:
Fortunato Alves Azevedo - Carlos Alberto Sepa Santos
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Uefa-Beker - Ronde I - Heen

Na R Antwerp FC - Ferencvaros Boedapest -- Vader worden en met de bordjes spelen

Weinig sfeer in de Bosuilkuip. De meeste decibels kwamen dan nog uit de kelen van de bezoekers. Ze waren met een tiental autocars al vroeg op de dag in Antwerpen aangekomen. Getooid met groen-witte attributen allerhande, hadden ze een stapje in de Sinjorenstad gezet. Bij die escapade bleek dat de Hongaren met kennis van zaken her en der enig geestrijk vocht tot zich hadden genomen. De Antwerpse trams werden onveilig gemaakt. Enkele brave borsten werden met lichte dwang weer op het rechte pad gebracht zodat zij 's avonds hun jongens in betrekkelijk gezonde staat konden aanmoedigen.

Patkos, de enige knaap die door trainer Nyilasi niet was aangekondigd, dankte zijn meegereisde landgenoten kort na achten voor de steun. Met een schuin schot tegen de punt van de kruising knalde hij ook het thuispubliek wakker. R Antwerp FC had niet onmiddellijk een antwoord klaar. Debutant Mohamed Lashaf probeerde zich wel in de gunst van de supporters te zwoegen. De Marokkaanse twintiger leek wel op schaatsen te voetballen. Hij lag meer tegen het gras te spartelen dan hem lief was. Het duurde twintig minuten voor rood-wit een schot tussen de palen kreeg. Libero Nico Broeckaert tekende voor die kleine onderbreking. Het moet zijn dat de jongens van trainer Davidovic door de poging van hun laatste verdediger overmoedig werden, kort nadien mocht het een wonder heten dat doelman Wim De Coninck ongeschonden uit het verhaal kwam. Na wat gestuntel van een paar collega's kon Topor aanleggen.

Het doel lag zo open als op een opendeurdag, maar hij mikte naast. Het was wel een veeg teken. Van de huidige zwakte van het Hongaarse voetbal geen spoor, van de Antwerpse wispelturigheid wel. Hans-Peter Lehnhoff vuurde een lange-afstandsraket niet ver naast de kooi. Raph. Quaranta besloot een doorbraak met een te zwak schot. Er werd enige supportershoop leven ingeblazen. De Great Old begon zowaar te drukken, maar de spelers remden het spel dikwijls door onbezonnen buitenspel te lopen. Rusten met een blanke score was uiteindelijk nog een goede zaak voor R.A.F.C. dat enkele keren aan een zo goed als gemaakt doelpunt was ontsnapt. Het kon haast niet anders of Davidovic zou na de koffie een wijziging doorvoeren. De roep naar bankzitter Ronny Van Geneugden was terecht. Mohammed Lashaf viel te licht uit voor dit grote werk.

Wij zijn noch trainer noch profeet: R.A.F.C. begon met dezelfde elf aan deel twee. Een spetterend begin deze keer met Frans van Rooij krom naar Hans-Peter Lehnhoff. Een graaiende keeper Jozsa verwerkte in hoekschop. Ook die corner van Frans van Rooij zorgde voor paniek in de Hongaarse rangen. De spionkop kwam los. Met de mirakelmatch van vorig seizoen tegen Vitosha Sofia in het achterhoofd bleef het rustig in de supportersharten. Ondertussen veel applaus voor de heer Cuppens die naar zeggen van de speaker van dienst zojuist vader was geworden. We zijn er niet achter gekomen of Cuppens de Antwerpse begeleiders meteen op schuimwijn vergastte, maar hoe anders de 'grap' te verklaren bij de wissel die op het uur werd doorgevoerd.

Het nummer vijf werd naar de kant geroepen t.v.v. Mario Krohm. Raph. Quaranta stond als aan de grond genageld toe te kijken, begreep het niet. Consternatie bij Dimi Davidovic. Na een tussenspurt van hulptrainer Danny Koekelcoren werd het bordje vijf vlug weggemoffeld en vervangen door de acht van Ralf Geilenkirchen. Het awoert-geroep loog er niet om. De modale mens kon dit niet volgen. R.A.F.C. verdiende een doelpunt. Spits Nico Claesen liep er tot twee keer toe dicht bij. Ferencvaros voelde het gevaar en de spelers keken niet op een foutje meer. Het spel werd potiger langs beide kanten. Het werd geen einde in schoonheid. Eerder een aan de rode kant (Roger Vlemings - GvA - 21/09/1990).

(bron: de pers - 21/09/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Ferencvárosi Torna Club

Elftallen

1 Wim De Coninck
4 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rafaël Quaranta
6 Hans-Peter Lehnhoff
8 Ralf Geilenkirchen
2 Ludo Geens
7 Frans van Rooij
11 Mohamed Lashaf
10 Nico Claesen
1 Miklos Josza
2 Tibor Simon
3 Atilla Pinter
4 Jöszef Keller
5 Antal Topor
6 Zsolt Limperger
7 Péter Lipcsei
8 Zoltan Patkos
9 Pal Fischer
10 Jeno Kereszturi
11 Zsolt Fonnyadt

Wissels

60' 8 Ralf Geilenkirchen (uit)/
13 Mario Krohm (in)
 
5 Antal Topor (uit)/
15 Sandor Szenes (in)
72'
 
9 Pal Fischer (uit)/
12 Zsolt Paling (in)
82'
 

Begin Match
      Jeno Kereszturi 33'
Ruststand 0-0
      Antal Topor 54'
      Sandor Szenes 74'
      Zoltan Patkos 78'
      Zsolt Limperger 81'
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG