Jean-Pierre Wautelet - Luc Lazou
Toeschouwers: 3.000

Na R Antwerp FC - KSV Waregem

Uitblinker Boes mist grote kans, zwoegende Nico Claesen scoort

Deurne - Op de Bosuil was de diepe zucht van opluchting gisteren tot in de verre omgeving te horen. De thuisploeg verdiende voor de 1-0 overwinning tegen KSV Waregem geen schoonheidsprijs. Het gegeven dat dit de eerste thuiszege sinds het huzarenstukje tegen KAA Gent (4-1) was, vormde voor de plaatselijke rood-witten méér dan een doekje voor het bloeden.

Niet iedereen was gelukkig gisterenmiddag. Vooral de twee hoofdrolspelers van de 22e minuut, de provinciegenoten Boes en Nico Claesen, hadden reden tot ontevredenheid. Het was halverwege de eerste helft, dat de wedstrijd een beslissende wending nam. Descamps zonderde Boes af, maar de Limburger besloot onbegrijpelijk zwak in de handen van Wim De Coninck. Een 0-1 voorsprong ging aan de neus van Verheyen-discipelen voorbij en dat zou ze zuur opbreken.

De Antwerpdoelman bracht na het oprapertje van Boes het leer terug in het spel langs Frans Van Rooij. De Nederlander bereikte met een lange pass Nico Broeckaert die op zijn beurt Nico Claesen bereikte. De Limburgse aanvaller toonde zich, 46 seconden na de levensgrote misser van zijn provinciegenoot Boes een veel beter afwerker en de bordjes wezen 1-0. Ergernis op de Waregembank die diep in de tweede helft na weer een bijster ongelukkige actie, resulteerde in de vervanging van Boes.

Zo werd de 23-jarige aanvaller, voor het overige uitstekend, helemaal tot kop van jut uitgeroepen. Voor Nico Claesen betekende zijn doelpunt ook geen garantie om een vervanging te ontlopen. Zwoegend als enige spits kon hij op weinig respijt van trainer Jacques De Wit rekenen en ook hij mocht 20 minuten voor affluiten naar de kant.
Spijtig, want de wedstrijd had al zo weinig te bieden. KSV Waregem kon als verontschuldigingen de afwezigheid van de geelgeschorsten Dekenne en Abeels inroepen.

Gedreven door de wetenschap dat beiden vorig jaar uit de Anwerpse provincie wegvluchtten, hadden de twee sterkhouders de Waregem-elf wellicht tot wat meer dadendrang kunnen inspireren.

Rood voor Karagiannis
R.A.F.C. in z'n sterkst mogelijke basisopstelling, schoot het vlotst uit de startblokken. Hans-Peter Lehnhoff bracht de bal voor doel. Frans van Rooij legde keurig met het hoofd terug. Niemand van de ploegmaats was gevolgd. Een minuut later meer opwinding aan de overzijde. Karagiannis knikte een hoekschop staalhard naar de linkerbenedenhoek. Wim De Coninck was verslagen, aanvoerder Frans van Rooij keerde van de lijn. Een actie waar de Waregemmiddenvelder zich later in de wedstrijd geroepen voelde om te wreken. Toen trapte Karagiannis op zijn beurt Frans van Rooij neer en dat werd door Blareau met rood bestraft.

We waren toen al ruim een uur in de wedstrijd gevorderd. Op het doelpunt van Nico Claesen na was er niet veel te beleven geweest. R.A.F.C. was na een eerder matte eerste helft met enkel een kansje voor Hans-Peter Lehnhoff, wel gedreven aan de tweede helft begonnen. Nadat een vrije trap van Frans van Rooij en een kopbal van Geert Emmerechts door een voortreffelijke Huysmans waren gekeerd, was het beste eraf. KSV Waregem kwam opzetten. de Kneef kreeg een kans, maar besloot naast. Descamps knalde even later over. De Craeye raakte met een kopbal de paal. Niederbacher kopte een mooie mogelijkheid naast.

Toch was er in de slotminuut nog een beste mogelijkheid voor Mohamed Lashaf die alleen op Huysmans afstevende. De poging was echter het makkelijkste wat de Waregemdoelman moest opknappen (Ludo Vandewalle - D.N.G. - 4/03/1991).

7 Richard Niederbacher

66' 10 Nico Claesen (uit)/
15 Ronny Van Geneugden (in)

8 Rudy Boes (uit)/
6 Pino De Craeye (in)
66'

Yvan Desloover
21' Nico Claesen 1-0
Ruststand 1-0
      Emmanuel Karagiannis 63'
90' Eindstand 1-0 90'