Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren
4 1
06.11.1996 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: BenoÓt Struys

Lijnrechters:
Marcel Douce - Marcel Van Ransbeeck
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSC Lokeren

Topschutter Cisse Severeyns knalt Bosuil in feeststemming

DEURNE - R Antwerp FC deed gisteravond opnieuw aan klantenbinding. Na de ruime thuiszege tegen KRC Genk haalden de Sinjoren nu zwaar uit tegen Lokeren. Opnieuw vier doelpunten. In deze inhaalwedstrijd van de achtste speeldag, op 28 september uitgesteld, omdat het stadion onvoldoende veilig werd geacht, liep ondanks de gave collectieve prestatie vooral Cisse Severeyns in de schijnwerpers. De Antwerpspits scoorde immers driemaal en is meteen alleen topschutter in eerste nationale. Bij de thuisploeg viel gisteren niemand uit de toon. Door deze overwinning hijst de club van voorzitter Eddy Wauters zich op een fraaie vijfde plaats in de rangschikking.

De massale volkstoeloop die algemeen manager George Kessler had voorspeld, bleef gisteren enigszins uit. Toch was de aangename sfeer gisteren nooit van de lucht op de Bosuil. In de eerste helft bezorgden de twee doelpunten van Cisse Severeyns, het opvallend knappe aangeven van Rudi Smidts en de vele schitterende bevliegingen van Sandro Da Silva de lokale supporters een goed gevoel. Nochtans nam KSC Lokeren de beste start. De 4-0 zege tegen KV Mechelen had de Waaslanders schijnbaar vol vertrouwen gepompt. Aanvankelijk toch. Hun initiatief leidde tot een kopbalkans voor Ekakia. Aleks Klak redde. Tien minuten verstreken voor R.A.F.C. echt in de wedstrijd 'zat'. Het was meteen goed prijs. Cisse Severeyns trof in nauwelijks vier minuten tweemaal raak. Eerst mocht hij een mooie pass van Rudi Smidts aannemen. Geen stifter over de doelman dit keer. Hij schoof de bal onder De Schrijver door. Even later kopte hij vrijstaand een hoekschop van Sandro Da Silva binnen.

Lokerentrainer Fi Vanhoof kon zoveel defensieve laksheid bij zijn ploeg niet verkroppen. Het zou niet beteren. Zijn spelers reageerden gefrustreerd. Mols en Budka zagen terecht een gele kaart voor grove overtredingen en missen daardoor de uitwedstrijd bij K Lierse SK. Later voegde ook Bartholomeeussen zich bij dit weinig benijdenswaardige gezelschap. Aan de overzijde keek Geert Emmerechts eveneens tegen zijn derde geel van het seizoen aan, waardoor de verdediger zaterdag de wedstrijd bij leider R Standard CL aan zich ziet voorbijgaan. De consequent leidende scheidsrechter Struys keurde een treffer van de puike Manu Godfroid kort voor de pauze nog af wegens buitenspel. Voordien had KSC Lokeren zich slapjes van de klap hersteld. Peeper kon Aleks Klak niet verschalken met een vrijschop? Hij profiteerde wel bijna van een misverstand tussen de Poolse doelman en William Verbeeck.

Na nauwelijks tien minuten in de tweede helft zongen de Antwerpsupporters uit volle borst het voor de tegenstander altijd pijnlijke "Dit is een oefenmatch". Gouram Makaev strafte na een vrijschop van Sandro Da Silva immers een nieuwe aarzeling in de verdediging af. Cisse Severeyns tekende op bijzonder fraaie wijze voor zijn derde treffer van de avond. Van het KSC Lokeren dat afgelopen weekeinde KV Mechelen inpakte, schoot weinig over. Invaller Remco Torken verzachtte het leed nog wat met een tegentreffer. De grensrechter wuifde een tweede doelpunt van de Nederlander weg. De toeschouwers bleven wegens de vele mogelijkheden aan beide zijden in de ban van het boeiende treffen. Leuke dingen voor de mensen. Al vonden we de 'plezante' die meende halfweg de tweede periode het terrein te moeten opstormen, toch vooral flauw (Koen Van Den Daele - GvA - 7/11/1996).

(bron: de pers - 07/11/1996)
 
Minuut per minuut

Met beste dank aan burgemeester Leona DetiŤge

Deurne - Toen eind september de voorziene thuiswedstrijd tegen KSC Lokeren op bevel van de Antwerpse burgemeester werd afgelast, vroeg men zich in Bosuilmiddens af of dit op sportief vlak geen nadelige gevolgen zou hebben voor de destijds langzaam onder stoom komende rood-witten. Anderhalve maand later bleek die vrees totaal ongegrond, gewoon omdat het Antwerpelftal ondertussen een niveau heeft bereikt dat bij het beste uit de Belgische competitie mag worden gerekend. Leona DetiŤge had de Great Old geen betere dienst kunnen bewijzen. Waarvoor dank.

Wie zegt dat Cisse Severeyns op de oorspronkelijke datum drie doelpunten zou hebben gemaakt, terwijl hij zich gisteren op de eerste plaats van de topschutterslijst wist te nestelen. 'Severinho' verkeerde weer eens in een uitzonderlijk productieve dag. "Het liep inderdaad lekker. Driemaal gescoord en drie keer op een verschillende manier. Ik denk dat het publiek zich vanavond goed geamuseerd heeft. Een uur lang hebben we schitterend gevoetbald. De laatste dertig minuten van onze kant verliepen daarentegen eerder chaotisch, maar de reden zal wel geweest zijn dat we op dat moment 4-0 voorstonden", aldus Cisse Severeyns op een drafje, omdat hij door physical trainer Kamiel D'Huyvetter aangemaand werd de ploegmaats te volgen bij het cuitlopen na de wedstrijd.

Dan maar even luisteren wat George Kessler te vertellen had. "Veel positieve punten gezien en de eerste helft aanvallend voetbal zoals ik dat ook eis. Na de rust vergeten op balbezit te spelen, waardoor er aan de tegenpartij een aantal kansen werden weggegeven waarvan er gelukkig slechts een benut is. Zaterdag tegen R Standard CL willen we graag op ons elan doorgaan. Ik moet echter drie spelers missen. Geert Emmerechts is geschorst, Igor Nikolovski treedt met MacedoniŽ aan tegen Liechtenstein en Wim Kiekens begraaft die dag zijn vader. Hopelijk maken de anderen in Luik hun borst nat."
(Bron: GvA - 07/11/1996)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren

Elftallen

1 Aleksander Klak
2 George Kulcsar
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 William Verbeeck
7 Manu Karagiannis
10 Sandro da Silva
8 Manu Godfroid
9 Cisse Severeyns
11 Gouram Makaev
1 Hans De Schrijver (K)
2 Roman Vonasek
3 Cedomir Janevski
4 Stefaan Staelens
5 JoŽl Bartholomeeussen
7 Edward Linskens
6 Tony Mols
10 Vaclav Budka
11 Marcel Peeper
8 Jan KŲller
9 Elonga Ekakia

Wissels

46' 2 George Kulcsar (uit)/
12 Johan Mucher (in)
 
70' 11 Gouram Makaev (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in)
 
75' 6 William Verbeeck (uit)/
15 Dragan Glogovac (in)
 
11 Marcel Peeper (uit)/
13 Jacky Boonen (in)
55'
 
3 Cedomir Janevski (uit)/
14 Remco Torken (in)
55'
 
9 Elonga Ekakia (uit)/
15 Vidal Jr. Wilhelm (in)
62'
 

Begin Match
      Tony Mols
      Vaclav Budka
12' Cisse Severeyns 1-0      
16' Cisse Severeyns 2-0      
20' Geert Emmerechts      
Ruststand 2-0
47' Gouram Makaev 3-0      
54' Cisse Severeyns 4-0      
      Remco Torken 4-1 64'
85' Manu Godfroid      
      JoŽl Bartholomeeussen 88'
90' Eindstand 4-1 90'
TERUG