Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C. Testelt
4 1
27.08.1988 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Leon Schelings

Lijnrechters:
Robert Vermassen - Amede Busschaert
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - FC Testelt

Drie spitsen kan niet

DEURNE - Traag en inspiratieloos voor de rust; vinniger, maar weinig geconcentreerd na de pauze. R Antwerp FC heeft tegen FC Testelt in feite een slechte beurt gemaakt. Diegenen die naar de Bosuil waren afgezakt om een walk-over van de Kesslerbrigade te beleven, kwamen dus van een kale reis terug. De plaatsing voor de volgende ronde kwam weliswaar nooit in gevaar. Daarvoor konden de bezoekers trouwens te weinig aanvallend voetbal verzorgen.

George Kessler pakte voor het eerst dit seizoen met zijn drie spitsen uit. Dirk Goossens dus mee aan de aftrap. Daarvoor had de Antwerptrainer verdedigende middenvelder Rony Van Rethy opgeofferd. R.A.F.C. wou dus wel. Toch moesten de kijkers tot voorbij het kwartier wachten alvorens een eerste serieuze doelpoging werd ondernomen. Frans van Rooij haalde fors met de linker uit. Zijn schot aaide de dwarsligger. Balverlies op het Testeltse middenveld zou even later aan de basis liggen van het eerste doelpunt. Nico Claesen kreeg plots de bal aan de voet en plaatste beheerst naast een kansloze Deckers binnen. Hij zou trouwens ook voor het tweede plaatselijke juichnummer tekenen. Ditmaal tikte hij een prima voorzet van Hans-Peter Lehnhoff simpel over de doellijn.

De bezoekers probeerden via enkele schaarse counters Wim De Coninck aan het werk te krijgen. Verder dan een schot van Caers op de vuisten van de Antwerpgoalie kwamen ze niet. Aan de overzijde deed Thierry Pister de paal nog even trillen. Dirk Goossens knalde ook de rebound staalhard tegen de staak.

Met Rony Van Rethy in de plaats van Mark Van der Linden ging roodwit na de kampwisseling resoluut op zoek naar doelpunten. Nico Claesen prikte al onmiddellijk twee balletjes voorbij Deckers. Beide goals werden voor buitenspel geannuleerd. Dirk Goossens nam de derde roos voor zijn rekening. Frans van Rooij en Rudi Smidts hadden de leuke aanval in elkaar gestoken. Nico Claesen schoot pardoes tegen Deckers aan. Dirk Goossens dropte het terugspringende speelgoed moeiteloos tegen het net. FC Testelt bleef ondanks de achterstand moedig knokken, maar stond wel machteloos tegen de voltreffer die Rony Van Rethy nog voorbij Deckers joeg.

De inspanningen van de vierdeklasser werden een tiental minuten voor tijd beloond. Caers knalde van even buiten de grote rechthoek laag in. Rocourt en Rony Van Rethy viseerden als slot van de festiviteiten beiden nog de dwarsbalk (L.D.R. - GvA - 29/08/1988).

(bron: GvA - 29/08/1988)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C. Testelt

Elftallen

Wim De Coninck
Ralf Geilenkirchen
Rudi Smidts
Franky Dekenne
Geert Emmerechts
Thierry Pister
Frans van Rooij
Hans-Peter Lehnhoff
Dirk Goossens
Marc Van der Linden
Nico Claesen
Deckers
Camps
Pauwels
Cuypers
Van den Bergh
Exelmans
R. Caers
Van Meensel
Peeters
Liberloo
Jansse

Wissels

46' Marc Van der Linden (uit)/
Rony Van Rethy (in)
 
65' Rudi Smidts (uit)/
Rudi Taeymans (in)
 
Liberloo (uit)/
Roucourt (in)
41'
 
Jansse (uit)/
Clerinx (in)
65'
 

Begin Match
19' Nico Claesen 1-0      
38' Nico Claesen 2-0      
Ruststand 2-0
64' Dirk Goossens 3-0      
74' Rony Van Rethy 4-0      
      R. Caers 4-1 81'
90' Eindstand 4-1 90'
TERUG