Hubert Van Der Linden - Edouard Verhaegen
Toeschouwers: 3.500

Na R Antwerp FC - KFC Lommelse SK

Met Limburgse medewerking aan doelpuntenfestival

Dat de Limburgse bezoekers een dik half uur de hoop konden koesteren dat ze geen zware cijfers te beurt zouden vallen, lag veeleer aan R Antwerp FC dan aan de eigen prestaties. Van bij het begin was het immers al heel duidelijk dat de leerlingen van oefenmeester Velkeneers te weinig troeven in handen hadden om partij te geven aan een thuisploeg die dadelijk de snelheidshandle op volle gas open draaide. Binnen de tien minuten was doelman Maes dan ook de meest belaagde man in het Bosuilstadion, maar dank zij heel wat moeite wist hij het onheil aanvankelijk af te weren.

Hij zat er echter voor niets tussen toen in de 23e minuut Hans-Peter Lehnhoff het geschenk weigerde dat de heel goed spelende Frans Van Rooij hem op de slof legde. Negen minuten voor de rust kregen de begoochelingen van KFC Lommelse SK dan toch een felle deuk. Toen de weggesnelde H.-P. Lehnhoff de bal over de grijpende handen van Maes stuurde was het voor de inlopende Thierry Pister een koud kunstje om de score te openen. Weinige minuten later brak de Lommelse veer al helemaal. Nadat een enigszins verraste Maes een ver schot van Mark Van der Linden in hoekschop had geduwd, bleef de bal daarna net zolang voor de doellijn hangen tot Geert Emmerechts er zegevierend zijn voet tegen kon zetten.

Direct na de herneming werd het lot van het moedig KFC Lommelse SK definitief bezegeld toen de uitlopende Maes aan Ralf Geilenkirchen bleef hangen wat referee Van Driessche een strafschop waard vond, door Frans Van Rooij moeiteloos omgezet. De Limburgers gingen dan op zoek naar het zogenaamd eerreddend doelpunt. Dat bekwam ze echter slecht. De Antwerpdoelman verijdelde in extremis een poging van Szombathy in de 58e minuut. H.-P. Lehnhoff ging vervolgens met de uitgeworpen bal aan de haal. De goed gevolgde Frans Van Rooij schoot vanuit een scherpe hoek nummer vier binnen. Een vijftal minuten later wiste Bogaerts de nul uit toen hij handig een uitlopen van Wim De Coninck afstrafte.

Het doelpuntenfestival was daarmee voorgoed op gang gekomen, vooral dan wat R.A.F.C. betrof. Een driehoekscombinatie Van Rooij-Goossens-Van der Linden werd door de laatste knap met het hoofd in doel geknikt, waarna doelman Maes zich totaal verkeek op een verre vrijschop van Lehnhoff. Van der Linden besloot de knapste aanval van de wedstrijd met een al even schitterende lobbal. Vlak voor affuiten was het ten slotte Zlatanovski die uiteindelijk de score op 7-2 vast spijkerde (Michel Schepers - bron: GvA - 31/10/1988).

Rood-witten kregen weinig tegenstand

DEURNE — Veel doelpunten in het Antwerpse dit weekend. Net als de stadsrivaal won ook R Antwerp FC haar bekerwedstrijd met vijf doelpunten verschil. De rood-witten hebben zich niet echt moeten dubbelplooien om die hoge score bijeen te trappen. KFC Lommelse SK bood weinig of geen weerstand. Als de Limburgers al tegendoelpunten lukten, dan kregen ze daarvoor hulp van een falende grensrechter en van enkele minder geconcentreerde Antwerpspelers in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

De thuisploeg begon zeer gedecideerd aan de wedstrijd en creëerde in het aanvangskwartier kansen via Dirk Goossens, Frans Van Rooij, Mark Van der Linden, Thiery Pister, Ralf Geilenkirchen en Franky Dekenne. Ofwel zoefde de bal naast, ofwel stond Maes in de weg. De Limburgse doelman leek trouwens goed op weg om een knalverrichting te lukken, toen de hemel voor hem plots instortte. Mark Van der Linden lanceerde Hans-Peter Lehnhoff over de rechtervleugel, trok voor, Maes sloeg naast bal, Thierry Pister kopte van dichtbij binnen. Even later verkeek de Lommelse portier zich opnieuw, deze keer op een afstandsschot van Mark Van der Linden, dat hij slechts in laatste instantie in hoekschop kon duwen. De door Frans Van Rooij getrapte corner kwam weer te snel aan voor Maes, zodat Geert Emmerechts, na een goede timing, kon binnentikken. Gedurende de hele eerste helft kon KFC slechts twee keer in de buurt van Wim De Coninck geraken. Een eerste maal vloog het schot van Peeters hoog over. De tweede maal pikte de Antwerpdoelman de bad voor de neus van Bogaerts weg.

De tweede speelhelft werd een doelpuntenfestival. Al in de eerste minuut werd een combinatie Goossens-Geilenkirchen door doelman Pauwels foutief onderdbroken zodat Frans Van Rooij de strafschop mcoht binnenschieten. De Nederdander maakte kort daarop een tweede doedpunt toen hij vanuit een scherpe hoek een voorzet van H.-P. Lehnhoff tegen de netten joeg. De thuisploeg werd iets te overmoedig, begon de off-sidedval open te zetten en kreeg daarvoor het deksed op de neus. De lijnrechter signaleerde de overduidelijke buitenspelpositie van Peeters niet, waardoor Bogaerts kon doorspurten en een ver uit zijn doel gekomen Wim De Coninck kon verschalken. Toen was het de beurt aan Mark Van der Linden om R Antwerp FC weer aan een doelpunt te helpen. Opkomend vanuit het middenveld kopte hij een voorzet van Dirk Goossens feilloos binnen.

Bij het volgende doelpunt trof Pauwels weer schuld. Hij stelde het muurtje bij een vrijschopfase zodanig op dat H.-P. Lehnhoff, na een tikje zijwaarts van Pister, hard kon binnentrappen. De doelpuntenhonger van de thuispdoeg was daarmee niet gestild. Mark Van der Linden dikte de stand aan met een prachtige lobbal over Maes heen. Voor de bezoekers miste Szombathy nadien een schot op doel, maar de ploegmaats zouden het concentratieverlies van R Antwerp FC afstraffen met een doorsteekpass van Knevels naar Zlatanovski, die de stand kon milderen (Henk Verleyen - bron: onbekend - 31/10/1988)

Peeters

46' Franky Dekenne (uit)/
Yves Vanderveeren (in)

Bogers (uit)/
Jonathan Szombathy (in)
46'

Peeters (uit)/
Van Kilsdonck (in)
68'

36' Thierry Pister 1-0
43' Geert Emmerechts 2-0
Ruststand 2-0
47' Frans van Rooij 3-0
58' Frans van Rooij (penalty) 4-0
      Bogaerts 4-1 64'
70' Mark Van der Linden 5-1
78' Hans-Peter Lehnhoff 6-1
83' Mark Van der Linden 7-1
      Stole Zlatanovski 7-2 89'
90' Eindstand 7-2 90'