Robert Vermassen - Amede Busschaert
Toeschouwers: 3.500

Na R Antwerp FC - KFC Turnhout

Derdeklassers nooit uit de Bosuil-greep

Nadat hij in de zesde minuut kordaat een kans uit de voet van de immer gevaarlijke Van de Wiel haalde had Ratko Svilar net zo goed in de tribune kunnen plaats nemen. R Antwerp FC is immers tegen de derdeklassers van trainer Jaak De Wit, in betere dagen ooit nog hulptrainer van George Kessler bij RSC Anderlecht, geen ogenblik in moeilijkheden geweest. De blauw-witte Kempense formatie geraakte inderdaad slechts in de slotfase, toen de wedstrijd al lang beslist was, even uit de ijzeren wurggreep van de Arie Haan-brigade, die paradoxaal genoeg een 'te' sterk overwicht demonstreerde zodat er in de zone van de waarheid, waar het constant wemelde van bezoekende verdedigers, nog maar weinig ruimte overbleef.

De moedig spelende bezoekers moesten bovendien opboksen tegen scheidsrechter De Bleeckere, die zijn reputatie van thuisfluiter alle eer aan deed door alle twijfelgevallen in het voordeel van de topklasser op te lossen. Al hadden ook de meegereisde Turnhoutse fans tussen de ruim drieduizend kijkers snel begrepen dat R.A.F.C. ook zonder arbitrale medewerking de wedstrijd zonder problemen zou winnen. Merkwaardig voorts dat de vijf doelpunten in deze match van... buitenlandse makelij waren. Voor de rust zette de balvaardige Argentijn Sergio Gonzales de 2-0 voorsprong op het bord. Eerst trapte hij een vrijschop rot van effect buiten het bereik van doelman Verschueren, die vooral na de rust door een paar geslaagde tussenkomsten katastrofale verliescijfers voor zijn team voorkwam.

Vervolgens trapte Sergio Gonzales ook de strafschop binnen die door De Bleeckere toegekend was na een fel betwist duel tussen ex-Berchemspeler Sterckx en de jonge Bosuilspits Francis Severeyns. Deze laatste was aan de match begonnen, omdat Arie Haan in het vooruitzicht van de woensdagavondmatch met R Standard CL de laatste sporen van een verrekking bij Mark Van der Linden wilde uitwissen. Hij zal samen met de geschorste Geert Deferm en Nicky Schippers tegen de Rouches wederoptreden.

In de tweede helft waren er enkel nog Nederlandse doelpunten te zien. Nadat R.A.F.C. zich lange tijd te pletter had gelopen op de Turnhoutse afweer mocht de, deze zomer bij RKC Waalwijk weggehaalde, bijna 22-jarige Nederlander, Frank Moonen opdraven. Hij kwam in het slotkwartier nog tweemaal triomfantelijk te voorschijn uit zogenaamde doelworstelingen. Het was overigens zijn ex-ploegmaat van bij RKC, Van de Wiel die drie minuten voor tijd zijn reputatie van koelbloedig afwerker kracht bijzette door de eerreddende treffer te versieren. R.A.F.C. meldde bij alle positieve vaststellingen ook nog dat Albert Van de Bergh opnieuw fit is zodat hij woensdagavond op de Bosuil aan het werk kan worden gezien in de... voorwedstrijd met de Antwerpinvallers tegen provincialer Oude God (Walter Geboers - D.N.G. - 26/08/1985).

14 Van Gelder

70' 10 Cisse Severeyns (uit)/
14 Frank Moonen (in)

11 Deryck (uit)/
10 Paul Franken (in)
53'

2 Sterckx (uit)/
12 Vervoort (in)
82'

15' Sergio Gonzalez 1-0
25' Sergio Gonzalez (penalty) 2-0
Ruststand 2-0
      Vande Wiel 2-1 84'
85' Frank Moonen 3-1
86' Frank Moonen 4-1
90' Eindstand 4-1 90'