Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem
1 1
11.05.1982 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Guy Deroulou - Hendrik Roox
Toeschouwers: 10000

Wedstrijdverslag

De Coninck brengt Waregem in buurt Heizelstadion

De Coninck brengt Waregem in buurt Heizelstadion

Deurne - Zoals verwacht opteerde de West-Vlaamse ploeg voor een zeer sterke verdediging. R Antwerp FC had het in de aanvangsfase van de wedstrijd dan ook uiterst moeilijk om tot bij het bezoekende doel te geraken. Nadat een uitbraak van Desmet gestuit was door Raymond Jaspers, slaagde Laszlo Fazerkas er na twaalf minuten in Leo Vander Elst de ruimte in te sturen. De middenvelder ging voorbij Michielsen en schoot toen zwak op de voet van de laag uitvallende doelman De Coninck. Na een knappe actie in de 13e minuut was het Gaston Boeckstaens die een schot afvuurde dat met veel bravoure werd gered door dezelfde De Coninck. In de 20e minuut kwam R.A.F.C. plots dicht bij een doelpunt. Een keihard schot van Alex Czerniatynski op pass van Harry Cnops werd door Denorme vlak voor de lijn weggeveegd.

Eindelijk kwamen de rood-witte Sinjoren dan aan hun verdiende doelpuntje. In de 26e minuut zond Harry Cnops de bal op rechts in de richting van Alex Czerniatynski. Via een voorzet, belandde de bal bij de doorgespurte Laszlo Fazekas die in de vlucht binnentrapte. Lang durude de vreugde bij de Antwerpaanhang echter niet. In de 31e minuut kreeg KSV Waregem na twee blunders van André Heerwegh een vrije schop. Loovens zette zich achter de bal die door Ratko Svilar niet onder controle genomen kon worden. De aanstormende Denorme scoorde het gelijkstellende doelpunt. KSV Waregem kwam nu meer in de wedstrijd. De Antwerpverdediging acteerde niet secuur en kwam ettelijke keren in moeilijkheden.

In de slotfase van de eerste speelhelft probeerde R.A.F.C. de situatie recht te zetten. Een tweede doelpunt bleef echter uit, want de West-Vlaamse defensie acteerde rustig.
R Antwerp FC, dat André Heerwegh verloor, startte na de rust erg knap. Een knal van Laszlo Fazekas in de 47e minuut werd gestuit door de deklat. De Sinjoren bleven het tweede doelpunt nastreven, stuitten echter geregeld op schitterende saves van de West-Vlaamse doelman De Coninck. Hij hield zijn elftal in het vierde kwartier overeind. Nadien verloor R.A.F.C. haar greep op de wedstrijd en kwam Waregem via de counter herhaaldelijk gevaarlijk opdagen. Ratko Svilar moest uitlopend een doelpunt voorkomen voor de voet van Verdugo.

Doelman De Coninck bleef schitterend optreden en bracht zijn ploeg alzo dichtbij de Heizelfinale. De Bosuiljongens bleven constant aanvallen, maar de jonge De Coninck gaf geen krimp. Waregem kon het gelijkspel op het scorebord houden. Scheidsrechter Ponnet leidde voor 10.000 toeschouwers (René Mariën, GvA - 12/05/1982).

Nog niet gedaan (D. Davidovic)

"Het is nog niet gedaan," zei Antwerptrainer Dimitri Davidovic. Hij sakkerde natuurlijk over het Waregemse tegendoelpunt. "Een uur hebben we goed gespeeld, maar naar het einde toe, ging het er veel te zenuwachtig aan toe. Er was te veel balverlies in onze rangen om met kans op succes een tweede doelpunt te kunnen maken. Ik herhaal het, er is nog niets gezegd (R.M. - GvA - 12/02/1982)."

(bron: de pers - 12/05/1982)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Raymond Jaspers
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Laszlo Fazekas
Leo Van der Elst
Christian Labarbe
Alex Czerniatynski
Harry Cnops
Wim De Coninck
Henny Michielsen
Erwin Denorme
Luc Millecamps
Hans Loovens
Marc Millecamps
Joseph Mucha
Juan Verdugo
Danny Veyt
Philip Desmet
Frankie Dekenne

Wissels

46' André Heerwegh (uit)/
Roger Van Gool (in)
 

Begin Match
      Wim De Coninck
      Hans Loovens
      Joseph Mucha
Leo Van der Elst      
26' Laszlo Fazekas 1-0      
      Erwin Denorme 1-1 31'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG