Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem
0 1
26.12.1976 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-Claude Jourquin

Lijnrechters:
Ignace Goris - Frans Knops
Toeschouwers: 6783

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSV Waregem

R Antwerp FC 0 - KSV Waregem 1

Stoïcijns kalm bleef Waregems voetbalpredikant Andre Van Maldeghem tussen de jubelende verzorgers en invallers op de bank zitten nadat Vergote op vijf minuten voor het einde van de bekerwedstrijd tegen R Antwerp FC zijn ploeg met een glashard schot onverwacht op voorsprong had gebracht. Van Maldeghem zal op dat ogenblik wel intens genoten hebben van die suspenserijke triomf.

Uiteindelijk toonde hij de afgelopen week de moed wat aan zijn met zichzelf in de knoei liggend elftal te sleutelen. Zo verscheen de anders op de bank zittende Vergote vanaf de eerste minuut tussen de krijtlijnen, werd de Nederlander De Jong ter vervanging van Filip Mesmaekers in doel geposteerd en kwam John Bogaert in plaats van de volledig vertrouwen missende Saelens in het hart van de defensie terecht. De mutaties misten hun uitwerking niet. Benevens zijn doelpunt zwoegde Vergote als bezeten, De Jong maakte geen enkele grove fout en Bogaert organiseerde de verdediging voortreffelijk al veroorzaakte hij wel de strafschop op Karl Kodat. Zijn enige fout maar Jan Van der Veen zou de penalty naast knallen.

Overigens was R Antwerp FC-KSV Waregem een vrij zwakke wedstrijd. Alleen Karl Kodat kon via enkele artiestennummertjes de partij af en toe uit de ondermaatse middelmatigheid sleuren. De nederlaag frustreerde de Weense balestheet enorm. Zwijgend als een graf liep hij na afloop van de wedstrijd langs de spelersvrouwen die hem vroegen 'hoe dat nu gekomen was'. De eliminatie in het nationaal cuptornooi is voor R Antwerp FC een kleine catastrofe. "De grootste ontgoocheling van het seizoen", zei Jef Vliers achteraf (bron: onbekend).

Antwerp Clubblad zag het zo

De West-Vlamingen die onderaan in de rangschikking staan, kwamen zonder veel hoop naar de Bosuil, maar wonnen dank zij een doelpunt van Vergote in de 85'. In de tweede helft troffen Kodat en Heyligen elk de doelstaak, maar ergst van al was wel dat Jan Van der Veen precies na één uur spel een strafschop miste nadat Karl Kodat omgelegd was. De wedstrijd betekende meteen het einde van Antwerps bekeravontuur 1976-'77 (Antwerp Clubblad-17 - 25/05/1977).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 27/12/1976)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem

Elftallen

Jean Trappeniers
Jim De Schryver
Bob Geens
Marc Steyaert
Xavier Caers
Jan van der Veen
René Desaeyere
Frank Mariman
Peter Anderson
Louis van Gaal
Karl Kodat
Jaak Vergote

Wissels

46' Marc Steyaert (uit)/
Jos Heyligen (in)
 
80' Peter Anderson (uit)/
Eddy Snelders (in)
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Jaak Vergote 0-1 85'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG