29.12.1974 Plaats: Stade Jules George Rocourt

Scheidsrechter: Pierre Wouters

Marcel Dechamps - Louis Rouffiange

Na RFC Liégeois - R Antwerp FC
Betere fysiek doorslaggevend - twee doelpunten van Alfred Riedl tijdens de verlengingen

Luik - De twee teams hebben aan negentig minuten niet genoeg gehad om zich voor de volgende ronde te kwalificeren. Beide elftallen namen een helft voor hun rekening. Bij de rust stond Royal Antwerp FC met 0-1 voor en achtte men de wedstrijd gespeeld. De kentering kwam toen Cajou in de zesde minuut van de tweede periode RFC de Liège op gelijke hoogte bracht net nadat Alfred Riedl aan de overkant een open doelkans had verkeken. Toen begon Bonsink aan een demonstratie waaraan de Marijntjes zich bepaald optrokken. Hij deelde kwistig mooie pasjes uit die de Antwerpspelers in verlegenheid brachten. In de 55e minuut besloot Bonsink na samenspel met Cajou over. drie minuten later zonderde hij met een fraaie steekpas Nicolay af, die achterna gehold door twee Antwerpverdedigers net naast de staak afrondde. Amper een minuut later stond Bonsink dit keer in samenspel met Bissot klaar. Jean Trappeniers ontzette in hoekschop. RFC de Liège was toen bepaald de dominerende partij.

Een kwartier voor tijd was het weer bijna gebeurd. Na een schot van Nicolay bokste Trappeniers de bal in de voeten van Bonsink die niet aarzelde en de zijstaak trof. Royal Antwerp FC kon de wedstrijd al in de eerste time gewonnen hebben, al waren de rood-witten niet in hun sas op het zware en modderige speelveld. De bezoekers vingen de Luikse stormloop der eerste minuten goed op en kwamen na het eerste kwartier echt goed in de partij. Vooral Flemming Lund maakte het op rechts de tegenstander bepaald moeilijk. Het was trouwens op zo'n fase dat Royal Antwerp FC op voorsprong geraakte. Net na de 20e speelminuut speelde Jos Heyligen naar Flemming Lund. Deze liet Kremer het nakijken, waarna Karl Kodat met de schouder de voorzet tot een doelpunt omboog. De rood-witten zagen in de 39e en 40e minuut twee gemaakte goals geweerd worden. Herman Houben omspeelde op rechts Kremer, de voorzet kwam bij Alfred Riedl die vanop enkele meters de bal naar de linkerhoek gaf.

Vandenbossche voorkwam met een even gelukkige als fraaie reflex het doelpunt. De hoekschop die erop volgde werd door Jos Heyligen met een kopslag besloten. Vandenbossche was verslagen, maar Biskup kon al koppend op de lijn ontzetten. RFC de Liège kreeg in de eerste vijfenveertig minuten welgeteld een rijpe doelkans in de 33e minuut. Een voorzet van Cajou werd door Vliegen met een fraai schot besloten dat via de voet van Jos Velser op de deklat caprioleerde en verder in hoekschop. Tijdens de eerste verlenging van vijftien minuten scheen Royal Antwerp FC al dadelijk over de beste fysieke krachten te beschikken. In de achtste minuut redde Vandenbossche voor Louis van Gaal. Drie minuten later kopte Louis Pilot een voorzet van Flemming Lund naast. Via Jos Heyligen en Jos Van Riel ging het leer in de veertiende minuut snel naar voren en kwam daar in het bezit van Louis van Gaal. Deze werd door Philips onderuit gehaald in de grote rechthoek. Scheidsrechter Wouters bestrafte terecht met een strafschop. Alfred Riedl schoot de elfmeter hard in.

In de zesde minuut van de tweede verlenging nam Royal Antwerp FC alle twijfels weg. Een uitworp van Jean Trappeniers belandde bij Flemming Lund die in een tijd mocht oprukken tot aan de grote rechthoek om daar de bal in de richting van Louis van Gaal en Alfred Riedl te geven, laatstgenoemde nam de bal in een tijd over en versloeg Vandenbossche kansloos (HNB - M.V.H. - 1974-12-30)

Antwerp Clubblad zag het zo

Op een slijkerig en zwaar veld domineerde R Antwerp FC de aanvangsfase. Dat bleef zo tot Karl Kodat scoorde. De Luikenaars ontketenden daarop een non-stop offensief dat vooral door Jean Trappeniers een halt werd toegeroepen. Hij kon echter niet verhinderen dat Cajou gelijk stelde, maar daarmee was voor RFC Luik dan ook alles gezegd. Naar het einde toe kwam R.A.F.C. immers haar wil opdringen. In de verlengingen werd Louis Van Gaal foutief neergelegd. Fredje Riedl zette de strafschop om en maakte daarna nog een prachtig doelpunt na een lange rush van Flemming Lund (Antwerp Clubblad-20 - 04/05/1975).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 30/12/1974)

Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'