Scheidsrechter: Jean-François Crucke
Toeschouwers: 10.000

Na finale Metropooltoernooi
Twee minuten volstaan

ANTWERPEN - R Antwerp FC heeft welgeteld twee minuten nodig gehad om het klasseverschil met K Beerschot VAV ook in doelpunten om te zetten. Na amper 120 sekonden bracht Mark Van der Linden rood-wit immers al op voorsprong door een voorzet van Leo Vander Elst keihard in doel te verlengen. Onder impuls van grootmeester Vladimir Petrovic tikte R.A.F.C. de stadsgenoot volledig weg. Zo trok de Joegoslavische balgoochelaar na twintig minuten nog maar eens zijn trukendoos open. Hij slalomde door de Kielse afweer, zijn voorzet werd zowel door Harry Cnops als door Mark Van der Linden gemist.

Een minuut later was het wel raak. Een nieuwe millimetervoorzet van Vladimir Petrovic en Harry Cnops kopte binnen. K Beerschot VAV trachte hier wel iets tegenover te plaatsen, maar verder dan een schot van Claudio kwam de thuisploeg niet. Het was integendeel R.A.F.C. dat vijf minuten voor de pauze haar voorsprong nog opvoerde. Mark Van der Linden speelde de op eigen speelhelft vertrekkende Leo Vander Elst aan, die zo de Beerschotbuitenspelval omzeilde en alleen voor Schippers opdook. De Beerschotdoelman werd keurig omspeeld en de Antwerpspeler liep met de bal in het lege doel.

Bij het begin van de tweede speelhelft bracht trainer Rik Coppens drie nieuwe spelers in de ploeg, iets wat echter weinig positieve resultaten opleverde. R.A.F.C. was te superieur. Nadat Leo Vander Elst op de paal had geschoten, maakte uitblinker Vladimir Petrovic zelf het vierde doelpunt. Jean-Marie Lecloux spurtte op rechts iedereen voorbij en diens voorzet werd door de balvaardige Vladimir Petrovic in één tijd voorbij Schippers getrapt. R.A.F.C. nam wat gas terug zodat de thuisploeg even kon komen meespelen, zonder echt gevaarlijk te worden.

Twaalf minuten voor affluiten verloren de Mannekens hun Braziliaanse middenvelder Claudio, die wegens een opeenstapeling van overtredingen door scheidsrechter Crucke werd uitgesloten. Toch kwam de thuisploeg nog aan een eerreddend doelpunt, al had ze hier wel medewerking van doelman Ratko Svilar bij nodig. Die liet een schot van Nollet ontglippen zodat Vervoort kon binnentikken. Dit schoonheidsfoutje kon de Antwerpvreugde niet vergallen. Hiervoor was de demonstratie van de Bosuilploeg te indrukwekkend geweest (Danny Geerts - D.N.G. - 08/08/1983).

Het wordt stilaan een traditie (2)

Zelden hebben we een wedstrijd gezien zoals deze Metropool-finale, waarin het klasseverschil tussen beide tegenstrevers zodanig tot uiting kwam, dat er in feite slechts één ploeg op het veld stond. Het werd een ware demonstratie! Dé figuur van de match was ontegensprekelijk het nieuwe Bosuil-idool Vladimir Petrovic, die zijn klassestempel zo op het gebeuren plaatste dat je op basis van zijn 'Pizon»-bijnaam ('de duif") mocht gewagen van de symbolische uitspraak 'een prijs-duif streek neer op de Metropool'.

Met doelpunten van Mark Van der Linden (1') met een magistraal vluchtschot, van Harry Cnops op center van Gaston Boeckstaens en van Leo Vander Elst op dieptepas van Mark Van der Linden, werd de rust bereikt met een voor K Beerschot VAV nog eervolle 0-3 tussenstand.

Vlak na de herneming werd het 0-4 langs Vladi Petrovic op inzenden van Jean-Michel Lecloux. Er werd voor smalende eindcijfers gevreesd, maar de Great-Old liet stoom af en dus kon Vervoort nog tot de eerreddende tegentreffer komen (84') (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-1 - 24/08/1983).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 08/08/1983)

8 Harry Cnops

46'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559

François Van Nerum (uit)/
Borloo (in)

46' Jean-Pierre Andries (uit)/
Ronny Van Poucke (in)

46' Van der Zwan (uit)/
Paul Lambert (in)

67' Louis Van Gucht (uit)/
De Laet (in)

8 Harry Cnops (uit)/
16 Jean-Michel Lecloux (in)
46'

7 Vladimir Petrovic (uit)/
13 Joszip Poczik (in)
68'

10 Mark Van der Linden (uit)/
14 Laszlo Fazekas (in)
68'

4 Danny Koekelcoren (uit)/
15 Yves Vanderveeren (in)
73'

Mark Van der Linden 0-1 1'
      Harry Cnops 0-2 21'
      Leo Van der Elst 0-3 39'
Ruststand 0-3
      Vladimir Petrovic 0-4 60'
78' Claudio de Oliveira
83' Patrick Vervoort 1-4
90' Eindstand 1-4 90'