02.08.1988 Plaats: Gemeentepark Boom

Scheidsrechter: René Thirion
Toeschouwers: 2.000

Na KFC Boom - R Antwerp FC

Trofee Ludo Coeck - R Antwerp FC geplaatst voor halve finale, maar rood-wit had het behoorlijk lastig

BOOM - Nog geen Nico Claesen in het Boomse Gemeentepark. De kersverse aanwinst van R Antwerp FC was gisterenmiddag al terug naar Engeland vertrokken om nog één en ander te regelen met de verhuis. Verder vonden we Ratko Svilar onder de lat en Ronny Van Rethy op de plaats van Geert Emmerechts centraal in defensie. Een ietwat vertimmerde bezoekende ploeg dus, maar niettemin kregen we ongeveer hetzelfde spelbeeld als in de heenwedstrijd van vrijdag. R Antwerp FC het meest aan de bal en meer op de helft van de tegenstander. De Steenbakkers probeerden gevaar te creëren via de counter.

Veel doelgevaar was er in die beginfase trouwens niet te bespeuren. Eén uitgespeelde kans voor een doorgebroken Hans-Peter Lehnhoff die door de Duitser werd verkwanseld. Diezelfde H.-P. Lehnhoff lag even voor het halfuur aan de basis van de Antwerpse voorsprong. Hij schilderde een vrijschop op het hoofd van Mark Van der Linden, die doelman De Laet niet de minste kans liet. R Antwerp FC controleerde dank zij die voorsprong rustig het spel, zonder zich daarom echt gevaarlijk aan te dienen. Interessanter waren wel de duels tussen Dirk Goossens en Ndanga, geregeld op het randje af en steeds een trek- en duwpartijtje. Marc Noë daarentegen zorgde geregeld voor een oogstrelende Boomse actie.

De thee werkte blijkbaar inspirerend. Kort na rust staken beide ploegen een tandje bij. Al na 2' strafte Dirk Goossens een mistasten in de Boomse defensie af. Lang heeft R Antwerp FC van die grotere voorsprong niet kunnen genieten. Eén van de volgende aanvallen van de blauw-witten werd mooi bekroond door Vermeiren, die daarmee tegen zijn gewezen ploegmaats scoorde. De thuisploeg ging zelfs aan het drukken, waardoor enkele halve kansen ontstonden. Ratko Svilar en zijn defensie bleven attent. Een doelpunt van Marc Noë werd wegens handspel terecht afgekeurd. In die tweede helft had R Antwerp FC het dus wat lastiger. Dat kon niet verhinderen dat de formatie van George Kessler naar een tweede zege stevende in deze trofee Coeck. Rood-wit is daarmee opnieuw flink op weg naar de finale (L.D.S. - GvA - 03/08/1988).

Round-up oefencampagne 1988-'89 (9)

Zonder Wim De Coninck, Geert Emmerechts, Rudi Smidts en jongste aanwinst Nico Claesen,
heeft de Great Old zich ten koste van K Boom FC bijna moeiteloos, maar zonder veel glans, kunnen plaatsen voor de halve finale van de Ludo Coeck-beker!

In de 25e minuut werd een vrijschop van Hans-Peter Lehnhoff door Mark Van der Linden mooi ingekopt (0-1). Vlak na de hervatting maakte Dirk Goossens er op een laterale voorzet van Thierry Pister 0-2 en leek de kwalificatie zo goed als verzekerd. Door enkele vervangingen, viel de motor van weinig imponerend R.A.F.C. helemaal stil. K Boom FC kwam meer in de wedstrijd. Vermeiren kon met een mooi geplaatste lobbal milderen tot 1-2. Een doelpunt van Noë na handspel werd terecht geannuleerd (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1988).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 03/08/1988)

Dirk Goossens

46' Johnny Vanden Bossche (uit)/
Jan Lauwers (in)

64' Guy Droessaert (uit)/
Pascal Haelewaters (in)

81' Marc Lombaerts (uit)/
Michel Ntelo (in)

0 Frans van Rooij (uit)/
Eric Reynders (in)
46'

0 Rony Van Rethy (uit)/
Horst-Werner Schlierer (in)
46'

0 Franky Dekenne (uit)/
Eddy Jaspers (in)
57'

Mark Van der Linden 0-1 26'
Ruststand 0-1
      Dirk Goossens 0-2 47'
50' Patrick Vermeiren 1-2
90' Eindstand 1-2 90'