Royal Antwerp FC Archive Website

Voor de finale: één vraag aan elke speler van R. Antwerp F.C.

De heren van de Royal Antwerp FC vervelen zich niet in het schitterend afzonderingsoord dat het hotel Sopwell House zeker is. Wij begaven ons tussen de Deurnenaars en legden ze net voor de wellicht belangrijkste wedstrijd uit hun leven elk nog één laatste vraag voor.


Walter Meeuws

<Wat is het verschil tussen een finale afwerken als speler en een finale coachen?>
"Die finale in Barcelona was één van de hoogtepunten uit mijn spelerscarrière. De enige parallel vind ik in feite dat de wedstrijd, net als die van Standard toen, ook voor R Antwerp FC een beloning is voor de noeste arbeid. Voor mij persoonlijk wordt dit het mooiste moment van mijn zesjarige trainersloopbaan.
Top Wembley Spelers pagina

Nico Broeckaert

<Je raakt speelklaar, maar hoe erg zou het missen van deze wedstrijd anders zijn?>
Er zijn in het leven belangrijkere dingen, ik zou er geen traan om laten, maar toch. Hier een Europese finale spelen maak ik vermoedelijk slechts eenmaal mee, dan uitvallen wegens blessure zou zeer hard aankomen.
Top Wembley Spelers pagina

Alex Czerniatynski

<Wat doe je als je moet kiezen tussen met Antwerp de EC2 winnen of meegaan met de Rode Duivels naar Amerika?>
Mag ik mijn joker inzetten? Eén ding weet ik zeker: ik win liever de wedstrijd op Wembley met Antwerp FC zonder een doelpunt van mezelf dan dat ik drie keer scoor en dat Antwerp FC toch de finale verliest.
Top Wembley Spelers pagina

Wim de Coninck

<Leef je als invallersdoelman op dezelfde manier naar de finale toe als de anderen ?>
Ik vind het uitermate plezierig dit mee te maken, maar in mijn situatie beleef ik het niet intens. Trouwens, mijn verdienste in het feit dat we zover zijn geraakt, is dat ik niet heb moeten meedoen.
Top Wembley Spelers pagina

Geert Emmerechts

<Wordt een pechseizoen met schorsingen en blessures goedgemaakt door straks eventueel aan te treden in Wembley?>
Ja, spelen in de finale zou ongelooflijk veel goed maken voor mij, zeker als ik aan de aftrap kom of voor een lange tijd inval. Een invalbeurt van een paar minuten zou de pret toch drukken.
Top Wembley Spelers pagina

Wim Kiekens

<Kiekens op Wembley.  Al ooit gezien?>
(Wim direct mee) Neen, maar ik geloof dat er ook geen wormen zitten. Ach, natuurlijk is het ook voor mij een hele belevenis. Ik hoop dat we een goede wedstrijd spelen. Een strafschop? Ja, dan trap ik.
Top Wembley Spelers pagina

Hans-Peter Lehnhoff

<Zal het een voordeel zijn voor Antwerp dat er een Duitse scheidsrechter, Assenmacher, de wedstrijd leidt ?>
Niet echt, hoewel ik Assenmacher wel ken. Hij was scheidsrechter toen ik meespeelde in de afscheidswedstrijd van Schumacher. De wedstrijd zal onder behoorlijk wat druk gebukt lopen. Iedereen kijkt mee.
Top Wembley Spelers pagina

Didier Segers

<Bij het afsluiten van de transferperiode was je lid van Lierse, nu speel je met Antwerp FC een Europabekerfinale.>
Toen ik voor Antwerp FC tekende, was ik blij Europees te spelen. Ons doel was twee rondes overleven, daarna zijn we in die bekerroes gekomen. Nu Wembley. Ongelooflijk.
Top Wembley Spelers pagina

Cisse Severeyns

<Stel dat je scoort op Wembley.  Hoe gek ga je dan doen ?>
Alles hangt natuurlijk af van het moment waarop het doelpunt wordt gemaakt en of het echt belangrijk is. Maar tien minuten voor gedaan 1-0 netten, zou toch wat losweken. Dan ga ik volledig uit de bol, denk ik. Ach misschien stap ik wel kalm naar de middenstip.
Top Wembley Spelers pagina

Rudi Smidts

<Het absolute hoogtepunt blijft het moment waarop de kapitein van de winnaars de beker in de hoogte mag tillen. Waaraan zal je als R Antwerp FC wint, op dat ogenblik denken?>
Dan besef je eigenlijk pas dat die beker echt de jouwe is en valt er een enorme last van je af. Het wordt eerst even stil binnenin, gevolgd door een enorme uitbarsting van vreugde; zeker omdat je als kapitein als eerst overvallen wordt door dat gevoel.
Top Wembley Spelers pagina

Stewan Stojanovic

<Na de triomf met Rode Ster Belgrado in de beker der landskampioenen, nu weer een finale met R Antwerp FC. Optimistisch?>
Ja, want een underdog komt zeer vaak verrassend uit de hoek. Bovendien ben ik wat bijgelovig. De clubkleuren van Antwerp FC zijn dezelfde als die van Rode Ster ...
Top Wembley Spelers pagina

Rudi Taeymans

<De Antwerpsupporters hebben het de laatste weken over "Taeye USA". Is een Europese finale niet hoog genoeg gegrepen?>
Elke speler droomt natuurlijk van de Rode Duivels. Maar inderdaad, ik ben al echt tevreden dat ik een finale van de beker der bekerwinnaars kan spelen. Ondertussen ben ik blij dat ik een vaste waarde bij R Antwerp FC werd.
Top Wembley Spelers pagina

Ronny Van Rethy

<Welk gevoel geeft het aan een speler die drie jaar geleden afgeschreven leek voor topvoetbal, nu die finale te spelen?>
Ik weet nog altijd dat de dokter me zei dat hij vreesde voor mijn carrière en dat het beter was dat ik ander werk zou zoeken. Nu gebeurt dit.  Een klein mirakel.
Top Wembley Spelers pagina

Patrick Van Veirdeghem

<Hoe groot is de ontgoocheling nu je weet niet aan de wedstrijd te zullen beginnen?>
Heel groot.  Voor de wedstrijd van vorige zondag op Germinal wist ik hoe laat het was.  In ieder geval heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik Antwerp FC beter verlaat.  Ik ben pas dertig en te ambitieus om nu al als vaste twaalfde man te fungeren.
Top Wembley Spelers pagina
TERUG